'Bölücü terörü araç olarak kullanıyorlar'

Güncelleme Tarihi:

Bölücü terörü araç olarak kullanıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2008 15:45

BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, “Dün işgal devletleri topla, tüfekle, süngüyle paylaşmak için gelmişlerdi. Bugün de ekonomiyle, siyasetle, hayali vaatlerle ülkemizi işgal ve parçalamaya çalışmaktalar” dedi.

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 88. yıldönümü nedeniyle özel gündemle toplandı.
Genel Kurulda söz alan Yazıcıoğlu, TBMM'nin açılışının 88. yıldönümünün vatana, millete, devlete hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde başlayan ve zaferle sonuçlanan mücadeleyi şükranla yad ettiğini belirten Yazıcıoğlu, Türkmeniyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Lazıyla bütün bir milletin canını, kanını, varını, yoğunu ortaya koyarak mübarek toprakları çiğnetmediğini söyledi.

“BÖLÜCÜ TERÖRÜ ARAÇ OLARAK KULLANIYORLAR”

Muhsin Yazıcıoğlu şöyle devam etti:
“Dün işgal devletleri topla, tüfekle, süngüyle paylaşmak için gelmişlerdi. Bugün de ekonomiyle, siyasetle, hayali vaatlerle ülkemizi işgal ve parçalamaya çalışmaktalar. İşgal planları hiçbir zaman noktalanmamıştır. Tarihi süreç değişik senaryolarla ve farklı araçlarla devam etmektedir ve edecektir. En önemlisi bize Sevr'i dayatan ve başaramayanlar şimdi asimetrik savaşla bu sonuca ulaşmak istemektedirler.

Haberin Devamı


Bölücü terörü bir araç olarak kullanıyorlar. PKK asimetrik savaşta koçbaşı olarak kullanılan bir terör örgütüdür. Bu örgüt yıllardır uluslararası bazı güç odaklarının himayesini görmüştür. Başta uyuşturucu ticareti olmak üzere her türlü gayri ahlaki ve gayri meşru yolları kullanarak elde ettikleri parayla Türk Devletine ihanet etmektedir. Uluslararası güç merkezleri bu ihanete silah ve lojistik desteklerle katkı sağlamaktadır.”

“TERÖR ÖRGÜTÜ KÜRTLERİN HAKLARINI SAVUNMUYOR”

“Vatan topraklarımızın mayın tarlasına çevrilmesi, hiçbir insani değer tanımadan, ırk, dil, din, mezhep ayırmadan insanları paramparça eden eylemlerin yapılması karşısında bu örgüt hala himaye görebiliyorsa bunun altında daha derin amaçları görmek zorundayız” diyen BBP lideri Yazıcıoğlu, “Terör örgütünün hedefi asla Kürtlerin haklarını savunmak değildir. Biz Kürdüyle-Türkmeniyle doğulusu-batılısıyla biriz ve beraberiz. Ortak sorunlarımız var ve onu demokrasi içinde çözeriz. Bugün göçün, işsizliğin, istikrarsızlığın, belli yörelerde yatırım, eğitim ve hizmet yokluğunun sebebi terör örgütüdür” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı


TBMM'nin gündeminde, işçinin, köylünün, emeklinin, memurun, engelli vatandaşların ekonomik ve sosyal problemlerinin olması gerektiğini dile getiren Muhsin Yazıcıoğlu, “Meclisimizin gündeminde, içerde yeni azınlıklar türetmeye, küresel sermayenin siyasal müdahaleler yapabilecek kanalların açılmasına yarayacak düzenlemeler yerine, milletimizin ihtiyaç duyduğu ve hak ettiği demokratik açılımlar ve hukuki düzenlemeler olmalıdır” dedi.

“TÜRK DÜNYASI İLE BÜTÜNLEŞECEK PROJELER...”

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, konjoktürel dayatmaların hayal tünellerinde zaman öldürmek yerine, Türk Dünyası ile bütünleşecek projelerin gündeme alınması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı


Bu vatanı kurtaranların, demokratik cumhuriyeti emanet edenlerin, bu Meclisin çatısı altında birlikte yaşamanın rotasını da çizdiğine dikkati çeken Yazıcıoğlu, şöyle devam etti: “Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran halkın adına 'Türk Milleti' denir diyerek ortak bir aidiyet oluşturmuşlardır. Vatanı, bayrağı, devleti bir olan, kıblesi, secdesi, kitabı, peygamberi, Allah'ı bir olanlar başka türlü davranabilirler miydi? Bu kadar birliğin içinde ayrılık olabilir mi? Bugün de Büyük Türk Milleti uyanık olmak, birlik, beraberlik içinde ve bütünleşmek zorundadır. İlimde, fende, teknolojide, ekonomide büyük hedefler koymalı ve çok güçlü olmalıdır. Sadece kendi için değil dünya barışı ve ezilen halklar için bu misyonu üstlenmelidir. Atatürk'ün, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' diyerek gösterdiği hedef, Türk Devleti'ne ve milletine yüklediği misyon budur.”

“DEMOKRASİ AÇIĞI...”

Mustafa Kemal Atatürk'ün Meclisi açarak, egemenliği kayıtsız şartsız milletin kendisine verdiğini, sorumluluğunun emanetini de çocuklara teslim ettiğini anımsatan Yazıcıoğlu, “Canıyla, kanıyla kurduğu cumhuriyeti ve devleti çocuklara emanet eden bir başka millet yoktur. Bizler de bugünlerden çocuklarımıza emanet ediyoruz. Ancak çocuklarımıza daha güçlü Türkiye, tertemiz bir çevre, yaşanabilir doğa, demokrasiyle taçlanmış ve borçsuz bir devlet bırakmak zorundayız. Milletimizin temel taşı olan ailede huzuru, saygıyı, insan onuruna yakışır şekilde yaşama imkanını sağlamalıyız” diye konuştu.

Haberin Devamı


BBP Lideri Yazıcıoğlu, dünyanın ekonomik krize girdiği bir dönemde cari açık, yüksek sıcak paraya bir de demokrasi açığının eklenmesi halinde bu dalganın göğüslenemeyeceğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!