MÜYAP Ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

MÜYAP Ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2008 14:09

MÜYAP Ödülleri Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı törenle sahiplerine verildi.

Haberin Devamı

Ödül  Gecesinden Fotoğraflar

“MÜYAP Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram  Yapımcıları Meslek Birliği Türkiye Müzik Endüstrisi Ödülleri 2008”,  Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı törenle  sahiplerine verildi.
         Bakan Günay, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda  düzenlenen törende yaptığı konuşmada, müziğin en kitlesel sanat dalı  olduğunu belirterek, aynı zamanda insanlar arasındaki dil farkını  ortadan kaldıran önemli bir nokta olduğunu söyledi.
         Müzik eserlerinin korsan kullanımının engellenmesinin, sanatçıların  emeklerinin korunmasının bir hak olduğunu vurgulayan Günay, “Bu konuda  biz yasal mücadeleyi yaptık. Uygulama konusunda gereken dikkati  gösteriyoruz. Ancak toplumsal bilinci uyandırma konusunda biraz geriden  geliyoruz. Bir toplumsal bilinç çalışması yapmayı çok önemsiyoruz” diye  konuştu.
         Konuşmaların ardından, albümlerin çıkış tarihlerinden itibaren toplam  satış rakamlarına göre düzenlenen “Dijital”, “Diamond”, “Platin”  ve “Altın” ödüller, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve İstanbul  Valisi Muammer Güler'in de aralarında bulunduğu konuklar tarafından  sahiplerine verildi.
         Ödüle değer görülen sanatçılar şöyle:
         Dijital Ödüller: Ferhat Göçer, Sibel Can, Tarkan, Rober Hatemo, Burak  Kut, Kıraç, Bengü, Yurtseven Kardeşler, Kenan Doğulu, Nazan Öncel,  İsmail YK, İntizar, Koridor.
       Altın Ödüller: Mustafa Sandal, Yalın, Gökhan Özen, Özgün.
       Platin Ödüller: Sibel Can, Tarkan, Yurtseven Kardeşler.
         Diamond Ödül: Ferhat Göçer.
         Candan Erçetin'in de mini bir konser verdiği törene, Türkiye Musiki  Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Ali Rıza Binboğa'nın da  aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!