Eşini benzin dökerek öldürmekle suçlandı, beraat etti

Güncelleme Tarihi:

Eşini benzin dökerek öldürmekle suçlandı, beraat etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2008 21:20

Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde 2 yıl önce boşandıktan sonra beraber yaşadığı 5 aylık hamile eşi Habibe Şimşek'i benzin dökerek öldürmekle suçlanan Sami Sağlam, delil yetersizliğinden beraat etti. Şimşek'in ilk eşinden olan kızı 12 yaşındaki N.Ş., üvey babasının annesini benzin dökerek ateşe verdikten sonra önce battaniye ile ardından da dışarı çıkartıp karda söndürdüğünü öne sürmüştü.

Olay, 7 Kasım 2006'da Akyazı İlçesi'ne bağlı Kuloğlu Köyü'nde meydana geldi. İkinci evliliğini yapan 43 yaşındaki Sami Sağlam'ın, 3 yıl önce evlendikten sonra şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandığı, ancak daha sonra nikahsız yaşadığı eşi Habibe Şimşek ağır yanıklarla İstanbul'a sevk edildi. Burada bir hafta tedavi gören, 5 aylık hamile de olan genç kadın, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Olay günü evde bulunan Habibe Şimşek'in ilk eşinden olan kızı 12 yaşındaki N.Ş. üvey babasının annesini benzin dökerek yaktığını söyleyince Sami Sağlam hakkında ‘Canavar hisle karısını öldürmek’ suçundan dava açıldı.

Sakarya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan Sami Sağlam, bugünkü karar duruşmasında üvey kızının suçlamalarını raddederek, masum olduğunu söyledi. sağlam son savunmasında olayı şöyle anlattı:

“Sabah köydeki evde yatıyordum. Kızım (N.Ş.) ‘Annem kendini yaktı’ diye bağırınca fırladım. Odadan çıkıp mutfağa gittigimde eşimin üst kısmının saçlarının yandığını gördüm. Herhalde eşim soba yakarken olay oldu diye düşündüm. Eşim can havliyle bağırıyordu. Bu sırada dış kapıya yönelerek kapıyı açmaya çalışıyordu. Bunun üzerine battaniyeyi alarak üzerini örttüm. Sonra dışarıya çıkartıp kara yatırdım. Komşularımın yardımıyla hastaneye kaldırdık. Ancak kurtaramadık.”

Eşini yakmakla suçlanan Sami Sağlam, üvey kızının olay günü ‘Elinde bidon vardı’ ve ‘Annemin üzerine benzin döküp yaktı’ şeklindeki suçlamaları ile ilgili de “Kızım olaydan sonra halasının ve dayısının yanında kalıyordu. Kızım bu şekilde ifade vermeye zorlanmıştır. Ben eşimi yakarak öldürmedim. Böyle yapmam mümkün degil” dedi.

Mahkeme heyeti, Sami Sağlam'ın karısını yakarak öldürdüğü yönünde kanıt bulunamaması nedeniyle delil yetersizliğinden beraatına karar verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!