Türk Profesöre Şövalye Nişanı

Güncelleme Tarihi:

Türk Profesöre Şövalye Nişanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2008 11:26

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nedret Tanyolaç Öztokat, Fransa'nın eğitim, öğretim, kültür, dil ve edebiyat alanında çalışan bilimcilere verdiği “Palmes Academiques ŞÖvalye Nişanı”na layık görüldü.

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Prof. Dr. Öztokat, “Palmes Academiques Şövalye Nişanı”nı yarın İstanbul'da Fransız Sarayı'nda, Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Christine Moro'nun elinden alacağı bildirildi.

Gazeteciler Cemiyeti Basın Senatosu eski başkanlarından Necmi Tanyolaç'ın kızı olan Prof. Dr. Nedret Tanyolaç Öztokat, 1962 yılında İstanbul'da doğdu.

Saint-Benoit Fransız Kız Lisesini bitiren Öztokat, İÜ Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu.
Edebiyat gösterge bilimi alanında Tahsin Yücel'in gözetiminde yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan Öztokat, aynı bölümde başladığı akademik hayatında 1999'da doçent, 2006'da da profesör oldu.

İÜ Fransız Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanlığını 2002 yılından bu yana yürüten Prof. Dr. Nedret Tanyolaç Öztokat, edebiyat araştırmalarında yöntem sorunlarını kitaplaştırdığı araştırmasının yanı sıra öykü, roman ve görsel sanat yapıtlarının çözümlenmesine ilişkin Fransa ve Türkiye'de çok sayıda eser yayınladı. Öztokat, Tzvetan Todorov, Marguerite Duras, Albert Camus gibi ünlü yazarların yapıtlarını Türkçe'ye çevirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!