Suikast tarifesi bile yapmışlar

Güncelleme Tarihi:

Suikast tarifesi bile yapmışlar
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 09, 2008 10:37

Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyl attıktan sonra yakalanan sanık Bedirhan Şinal'ın ifadeleri müthiş suikast planlarını ortaya çıkardı. Şinal, gazeteci İlhan Selçuk ve şarkıcı Rober Hatemo'ya suikast düzenleyeceğini cinayetlerin tarifelerini bile vererek açıkladı. Suikast tarifesine göre İlhan Selçuk'u öldürmenin bedeli 20, Hatemo'yu öldürmenin bedeli 50 bin YTL...

Haberin Devamı

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik molotofkokteylli saldırı düzenlediği gerekçesiyle tutuklanan Bedirhan Şinal'ın polis ifadesi, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk'a suikast planını ortaya çıkardı. Suikast emrini ise Sedat Peker'in verdiği iddia edildi. Tutuklu sanık Şinal, ifadelerinde Selçuk'a suikast planını ayrıntılarıyla anlattı. İşte o ifade:

 

Bayrampaşa'da, bana ve anneanneme yardım eden, 10 yaşından beri tanıdığım, çete suçundan cezaevine düşen Eyüp Ülkü Ocakları Başkanı Bora Ballı , Seyhun Zaim ve Sinan Çetin 'le yattım. Bağımsız milletvekili adayı Tuncay Şeyranlıoğlu 'nu öldüren Bayram Demir , Ballı'ya, İlhan Selçuk'un vurulması eyleminden bahsetti.

 

Haberin Devamı

 Bora Ağabey'e bu işi yapıp yapamayacağını teklif etti. Bora Ağabey kabul etti, karşılığında ne alacağını sordu. O da "Güzel şeyler alacaksın. Sen de, biz de memnun olacağız" dedi. Akşam Ballı ile yalnız konuşurken "Bak Bedirhan, Selçuk istediği adamı getirir, istediğini götürür. Derin devlet ilişkisi var. Güçlü biri. Bu kadar büyük... Bu işi yaparsak senin de hayatın değişir. Anneannen daha iyi yaşar, ona para göndeririz" dedi.

 Â

İLHAN SELÇUK'A SUİKAST 20 BİN YTL

 

Bayram Demir, Bora Ağabey'e paranın nereden, ne şekilde alınacağını söyleyecekti. Bora Ağabey de bana cezaevinden parayı kimden ve nasıl alacağımı. 20 bin YTL alacaktım. Para anneanneme gelecekti. Ben cezaevine girdikten sonra anneanneme para vermeye devam edeceklerdi. Bana avukat tutup cezaevinde de bakacaklardı.

 

Cezaevinde İlhan Selçuk konusu aklımdan çıkmıştı.Televizyonlarda Selçuk'un gözaltına alındığını duydum. Anneannemin cep telefonu çaldı. Seyhun arayıp "Oğlum, bizim sözümüz sizde geçmiyor mu? Biz sizin abiniz değil miyiz" dedi. Selçuk'un gözaltına alındığını belirterek işimi bitirmediğim için bana kızdı. "Kolunu, bacağını kıracağım, öldüreceğim" dedi. Telefonu alan Ballı, "Biz içerideyken bizi dinlemiyorsun. Bu işin dışarısı da var" dedi.

 

Haberin Devamı

Demir'in grubu, Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç 'i vuracaklarını söylüyordu. İnşaat ve diğer işlerine engel oluyormuş. Ballı sürekli Orhan Pamuk 'u öldüreceğimizi söylüyordu. Pamuk'un 1 milyon dolara ev aldığını söylüyordu.

 

Plana göre, Selçuk'u vuracağım silahı Ballı temin edecekti. Selçuk hakkında bilgi toplayacak durumda değildim. Oturduğu yeri ve gazeteyi, ne zaman gelip gittiğini bilmiyordum. Beni sürekli aramalarından dolayı ben de Cumhuriyet gazetesine yönelik bir eylem yapmayı düşündüm. Aklıma önce gazeteye ateş etmek geldi. Ancak basit olur diye vazgeçtim. Sonra aklıma el bombası atmak geldi. "Bunu yaparsam ağır mı olur" düşüncesine kapıldım. Sonra aklıma molotof atmak geldi.

 

Haberin Devamı

HATEMO'YA SUÄ°KAST 50 BÄ°N YTL

 

Cezaevinde ben, Bora Ballı, Seyhun Zaim, Sinan Çetin'in olduğu ortamda, Rober Hatemo 'nun İstiklal Marşı'nı bir i... gibi söylemesi nedeniyle ayaklarına sıkılması konusu görüşüldü. Eylemi cezaevinden çıktıktan sonra Seyhun yapacaktı. Sponsorluğunu Bayram üstlenecekti. İzmit çetesi diye bir grup vardı. Herkes eylemin yapılmasına destek olacaktı. Demir, eylemi yapacak kişiye 50 bin YTL vereceğini söylüyordu.

 

 

  Â

Â

Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!