İşsizin hızı saatte 250

Güncelleme Tarihi:

İşsizin hızı saatte 250
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2008 12:58

Bugün Türkiye'deki işsizlerin hızı ortaya çıktı... Gazetelere 50 işçi almak için ilan veren Tüpraş Kırıkkale Rafinerisi'ne 4 saat gibi kısa bir sürede tam 1000 işsiz başvurdu. Yani her saat 250 işsiz umutla Kırıkkale'ye koştu.Siz bu haberi şu an da okurken Kırıkkale Tüpraş'a iş umuduyla koşanların sayısı çığ gibi artmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Gazete ilanları ile eleman alınacağının duyurulmasının ardından, Kırıkkale Bahşılı Yeşilköy Mahallesi'nde bulunan rafineri sosyal tesislerine koşan vatandaşlar, “Bir umut kapısı açıldı onun için geldik. İşe girebilirsek burası bizim için büyük bir şans olur” diyerek kayıtlarını yaptırdı.

Rafineri Müdürü Hadi Erbeyoğlu, yeni devreye girecek üniteleri için elmana ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, “Eleman alımı, şirketimizin özelleştirme sonrası ortaya koyduğu değişim ve dönüşüm sürecinde ortaya çıkan ve önümüzdeki haftalarda devreye alınması beklenen DHP CCR ünitesine bağlı ihtiyaçlarının karşılanmasına yöneliktir. Yaklaşık 50-60 kişi almayı planlıyoruz” diye konuştu.

Alınacak elemanların şirketlerinin politikaları doğrultusunda seçileceğini belirten Erbeyoğlu, “İşe alınacak elemanlar ilanda da belirtildiği gibi, Meslek Yüksek Okulu (MYO), Teknik Lise, Çok Programlı Lise, Endüstri Meslek Lisesi veya dengi okulların, Rafineri ve Petrokimya, Kimya, Motor, Makine, Torna, Tesviye, Mekatronik (Otomatik Kumanda), Endüstriyel Mekanik, Metal (Sertifikalı Kaynakçı), Elektrik, Elektronik, Elektronik ve Haberleşme, Endüstriyel Elektronik, Kontrol Sistemleri Teknolojisi, Kontrol ve Enstrümantasyon Teknolojisi, Koruma ve Özel Güvenlik, İtfaiye ve Yangın Güvenliği, Çevre Koruma, Çevre Kirlenmesi ve Kontrolü, Radyoloji (MYO) bölümleri mezunlarından tercih edilecek” dedi.

Haberin Devamı

Erbeyoğlu, Başvuruların alınmaya başladığı bu sabahtan itibaren ilk 4 saat içindeki başvuru sayısının 1000'e yaklaştığını belirterek, ağırlıklı olarak işletme ve bakım personeli ile özel güvenlikçi alınacağını, bunun dışında ihtiyaç duydukları EÇK, laboratuvar, sağlık birimlerine münferiden işçi alımları yapılacağını kaydetti.

Başvuruların tamamlanmasından sonra tüm başvuruların değerlendirileceğini ve ilanlardaki kriterlere uygun adayların sınava davet edileceğini kaydeden Erbeyoğlu, sınavda başarılı olanlar arasında yapılacak mülakatla seçimin sonlandırılacağını anlattı.

Beş gün sürecek olan müracaatlarda rafineriye, 3000-3500 kişinin kayıt olması bekleniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!