Müfettişlere ’Bayramoğlu çayı’ incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Müfettişlere ’Bayramoğlu çayı’ incelemesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2008 07:00

Başbakanlık Teftiş Kurulu, AKP Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu hakkında çay kaçakçılığı iddiası ile ilgili soruşturma emrini veren dönemin Gümrük Müsteşarı, Gümrük Genel Müdür Vekili, soruşturma emrini işleme koyan Teftiş Kurulu Başkanı ve soruşturmayı yapan Başmüfettiş hakkında ön inceleme başlattı.

İşleyip ihraç etmek üzere gümrüksüz ithal ettiği Seylan çayını yasa dışı olarak iç piyasaya sürdüğü, yerine çay çöpü göndermek istediği ortaya çıkarılan Bayramoğlu, soruşturma emrini veren gümrük görevlilerinden şikayetçi oldu. Bunun üzerine Başbakan Tayyip Erdoğan’ın emriyle Başbakanlık Teftiş Kurulu ön incelemeye girişti.

İFTİRA İDDİASI: Ali Bayramoğlu’nun avukatı Mehmet Zeki Orhan’ın Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği şikayet dilekçesinde, müfettiş Kerem Ayvacı’nın, "memuriyet görevini kötüye kullandığı, adil yargılamayı etkilemeye çalıştığı, iftira, hakaret, mahkemeye hakaret, resmi kurumlara hakaret suçunu işlediği" öne sürüldü ve bu kişinin, "Mevcutlu olarak adliyeye sevki ile cezalandırılmasına, mahkeme masrafları ve vekalet ücretinin müfettişe yüklenmesine karar verilmesi" istendi.

BAŞBAKAN’DAN ONAY: Cumhuriyet Savcılığı, dilekçe üzerine Gümrük Müsteşarlığı’na yazı gönderdi. Gümrük Müsteşarı Emin Zararsız da yazıyı bağlı olduğu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’ya iletti. Yazıcı da dilekçeyi Başbakanlık Teftiş Kurulu’na ulaştırdı. Teftiş Kurulu yasa gereği Başbakan Tayyip Erdoğan’ın onayını aldıktan sonra Bayramoğlu ile ilgili işlemde imzası bulunanlar hakkında ön inceleme başlattı. Bayramoğlu’nun şirketi ile ilgili iddiaların araştırılması onayını veren dönemin Gümrük Müsteşarı Cihad Ancın, Gümrükler Genel Müdürü Sezai Uçurmak, Teftiş Kurulu Başkanı Erdener Gümrük Başmüfettişi Kerem Ayvacı hakkında ön inceleme başlatıldı.

YENİ BELGELER: Ali Bayramoğlu’nun çöp ihraç ettiği iddiasıyla yargılandığı davada inceleme yapan bilirkişiye numuneleri kendisinin verdiği ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilen yeni soruşturma raporlarında, Milletvekili Ali Bayramoğlu "çay kaçakçılığı", "evrakta sahtecilik"le suçlanıyor.

Maliye Müfettişliği ve Hesap Uzmanlığı bitiyor

MALİYE müfettişliği, hesap uzmanlığı ve gelirler kontrolörlüğü tarih oluyor. Bakanlar Kurulu’nda dün imzaya açılan bir tasarıyla, maliye müfettişleri, hesap uzmanları ve gelirler kontrolörleri "vergi denetçisi" adı altında tek çatı altında birleştiriliyor. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ekonomiyi kayıtlı hale getirmeye yönelik önemli çalışmalar yapıldığını, bunun için de vergi denetiminde etkinlik ile denetim elemanlarının eşgüdüm içinde çalışmalarının önemli olduğunu söyledi. Çiçek, bu amaçla, çok başlılığın yaşandığı Maliye Bakanlığı’ndaki tüm denetim elemanlarının tek bir kurum ve unvan altında birleştirilmesinin öngörüldüğünü bildirdi. Çiçek, tasarıyla 127 Maliye Müfettişi, 300 Hesap Uzmanı, 316 Gelirler Kontrolörü ile taşrada görevli 2 bin 779 Vergi Denetmeninin "vergi denetçisi" adı altında tek bir çatı altında birleştirileceğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!