Müteferrika basımı kitaplar satılıyor

Güncelleme Tarihi:

Müteferrika basımı kitaplar satılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2008 00:00

Portakal Sanat ve Kültür Evi, 13 Nisan pazar günü yapılacak olan ilkbahar müzayedesinde, ünlü yazar, gazeteci ve yayıncı Şevket Rado ile Türkiye’nin ilk hukuk profesörlerinden olan eşi Türkan Rado’nun muhteşem kitap ve hat koleksiyonu satışa sunulacak.

Saat 14.00’te Conrad İstanbul’da gerçekleştirilecek olan müzayedede, koleksiyonun en önemli parçalarını ilk Türk matbaası İbrahim Müteferrika’da basılan tüm kitapların tam takımı (17 kitap) oluşturuyor. Müzayedede ayrıca Melling, d’Ohsson, Ferriol gibi batılı seyyahların gravürlü seyahatnamelerinin yanı sıra bibliyofiller için koleksiyon niteliğinde eski Türkçe, Fransızca ve İngilizce kitaplar satılacak.

HAT VE TABLOLAR

Hat koleksiyonunda, Şeyh Hamdullah, Ahmet Karahisari, Hafız Osman, İsmail Zühdi, Sultan II.Mahmud, Mahmud Celaleddin, Kazasker Mustafa İzzed, Mehmed Esad Yesari, Mustafa Rakım, Bakkal Arif, Mehmed Şefik, Hulusi Efendi, Hamid Aytaç, İsmail Hakkı Altunbezer, Kamil Akdik gibi büyük ustaların benzersiz eserleri meraklılarına sunulacak.

Portakal’ın müzayedesinin ikinci bölümünde ise özel koleksiyonlardan tablolar satılacak. Türk resim sanatının kurucularından Hüseyin Zekai Paşa’nın "İncirli Natürmort"u, Türk Empresyonisminin öncüsü Nazmi Ziya’nın "Fatih Cami" tablosu büyük çekişmeye sahne olacak. Natürmort ve peyzaj ustası Sami Yetik, Hoca Ali Rıza, Şevket Dağ, İbrahim Çallı, Hikmet Onat, Diyarbakırlı Tahsin, Vecihi Bereketoğlu, Zeki Faik İzer, Fikret Mualla, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eren Eyüboğlu, Abidin Dino, Fahrelnissa Zeid, Nuri İyem, Burhan Uygur, Avni Arbaş ve Burhan Doğançay imzalı tablolar müzayedenin diğer nadide parçalarını oluşturuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!