İsrafçı değil insaflı belediyecilik yaptık

Güncelleme Tarihi:

İsrafçı değil insaflı belediyecilik yaptık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2008 00:00

Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, 28 Mart 2004 Yerel Seçimleri’nden bugüne kadar yapılan çalışmaları anlatarak, yerel seçimlere 1 yıl kala Etimesgut’ta hayata geçirilmesi öngörülen projeler hakkında bilgi verdi.

Yılmaz, düzenlenen basın toplantısında, "Ankara’nın metropol ilçelerinden biri olan Etimesgut’u yeniden yönetim anlayışı yerleşmiş, hizmet sunumunda keliteyi esas alan, dinamik, insan merkezli, güvenilir, öngörülü, ihtiyaçlara duyarlı bir dünya kenti haline getirmek için canla başla çalışıyoruz" diye konuştu. Yılmaz, 2004 yılından bu yana yapılan çalışmaları ve projeleri şöyle anlattı:

Sosyal projeler kapsamında e-devletin, e-belediyesiz olmayacağı düşünerek e-belediye yani Akıllı Kent Otomasyon Sistemi’ni (AKOS) faaliyete geçirdik. 2005 yılında başlattığımız ve 2006 yılında hizmete sunduğumuz AKOS ile ilçemizi dünyayla buluşturduk. AKOS, belediye işlemlerini kolaylaştırıyor, üretkenliği arttırıyor, tasarruf sağlıyor, kaçak ve kayıpların kontrolünde avantajlar sağlıyor. Akmasa birimimizde sosyal belediyeciliğe yönelik çalışmalarımızı yürütüyoruz. Giyim, gıda yarıdımı hizmetlerine devam ediyoruz. Gönül Yolu Çarşısı’nda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ambalajından çıkmamış kıyafetleri beğenerek ücretsiz olarak alıyorlar.

Ankara’nın ve ilçemizin güzelleşmesi açısından yeşil alanlara önem verdik. Göreve geldiğimizde ilçemizde toplam 15 yılda 220 bin metrekare de yapılmış 51 adet park bulunmaktaydı. Bu parklardaki tüm alanları revize ettik. İlçemizde 4 yıl içerisinde 1 milyon metrekarelik yeni parklar yaparak yeşil alanlar oluşturduk.

Spor projeleri kapsamında bir çok alanda yüze yakın fitness spor aletleriyle ilçede spor alanları düzenlemiş olduk. Bu kapsamda 15 yaş altı futbol projesini de okullarımıda gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili altyapı çalışmaları tamamlandı.

Yılmaz’dan adaylık sinyali

SERHAT Kemal Yılmaz bir gazetecinin 2009 seçimlerine adaylık konusunda sorduğu soruya "nasip olursa yapmış olduğumuz planlar, performans kriterleri ve projeler kapsamında, Etimesgut halkına 2 dönem daha hizmet vermeyi düşünüyoruz. Bu hususta da takdir genel başkanımız ve Başbakanımızındır. Destek verecek olan da halkımızdır" sözleriyle yerel seçimlerde tekrar aday olacağının sinyalini verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!