Hastane yolunda kaza

Güncelleme Tarihi:

Hastane yolunda kaza
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2008 17:15

YALOVA’dan Bursa’ya hasta taşıyan ambulans, Orhangazi İlçesi Göl Yolu’ndaki kavşakta bir araçla çarpıştı. Kazada takla atan ambulansın içerisinde bulunan 80 yaşındaki Hatice Daldal adlı kadın hasta öldü, 2 sağlık görevlisi yaralandı.

Haberin Devamı

Kaza Orhangazi İlçesi, Göl Yolu kavşağında saat 12.30 sıralarında meydana geldi. Yalova Devlet Hastanesi’nde protez ameliyatı olan ve oksijen tedavisi için Bursa’ya sevki kararlaştırılan Hatice Daldal adlı kadını, Bursa’ya getirecek olan Çınarcık Belediyesi’ne ait 77 DK 335 plakalı ambulans yol çıktı. 38 yaşındaki Şevket Berk idaresindeki ambulans, Orhangazi Göl Yolu kavşağından sirenleri açık bir şekilde geçtiği sırada, kavşaktan karşı yöne geçmek isteyen 43 yaşındaki Ahmet Tuncel idaresindeki 16 VB 670 plakalı otomobile çarptı.
Çarpmanın şiddetiyle savrulan ambulans yolun sağında bulunan Orhangazi İlçe Stadyumu yanındaki ağaçlık alana dalarak takla attı. Hurdaya dönen ambulans içinde bulunan ve Bursa’ya sevk edilen hasta Hatice Daldal ile sağlık görevlisi 39 yaşındaki Tayfun Kaya, ambulans içinde sıkıştı. Çevreden yetişen vatandaşlar, itfaiye ve polis ekipleri ambulans içinde bulunan yaralılardan ilk önce sağlık görevlisi Tayfun Kaya’yı çıkardı. Kaya, Orhangazi Devlet Hastanesine ait 112 Acil Servis Ambulansı ile Gemlik Devlet Hastanesine kaldırılırken, oksijen tüpüne bağlı olan kazadan sonra sağlık durumu ağırlaşan Hatice Daldal ise Gemlik’ten gelen 112 Acil Servis ambulansı ile Orhangazi Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ayağı alçılı olan Hatice Daldal Orhangazi Devlet Hastanesine yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ambulans şoförü Şevki Berk ise durumu hafif olduğu için ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.
Kaza nedeniyle Orhangazi-Bursa karayolu kısa süre trafiğe kapandı. Kaza yapan ambulans vinç yardımı ile bulunduğu yerden kaldırılırken, Gemlik Devlet Hastanesinde müdahalesi yapılan ve Yalova’da özel bir tıp merkezinde görevli olduğu bildirilen Tayfun Kaya ise tedavisi için Bursa’ya sevk edildi. Ambulansın çarptığı otomobilin sürücüsü Ahmet Tuncel ise gözaltına alınırken, kaza ile ilgili soruşturmaya Orhangazi İlçe Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!