Metin Toker vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Metin Toker vefat etti
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 18, 2002 16:32

Gazeteci-Yazar, eski kontenjan senatörü Metin Toker, tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde vefat etti.

İbni Sina Hastanesi'nde, yaklaşık 1 aydır yoğun bakımda tutulan Toker, uzun zamandır mücadele verdiği amansız hastalığa bugün saat 15.55'de yenik düştü.

Metin Toker, 1924 yılında Ä°stanbul'da doÄŸdu. Galatasaray Lisesi'nden mezun olan Toker, Ä°stanbul Ãœniversitesi'nde Fransız Filolojisi okuduktan sonra Fransa'ya gitti ve siyaset bilimi okudu.Â

Türkiye'nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kızı Özden İnönü ile evlendikten sonra politik arenada adı daha çok duyulan Toker, bu dönemde siyaset üzerine yazmaya başladı.

1943 yılında Cumhuriyet gazetesi yazarı olan Toker, 1954 yılında Akis dergisini kurdu ve 1968 yılına kadar bu dergiyi yönetti.

1977-1980 yılları arasında kontenjan senatörü olarak görev yapan Toker, 80'li yılların başında siyaset yapmayı bırakıp tekrar siyaset üzerine yazmaya başladı.

Üç çocuk babası olan Toker, Basın Şeref kartı sahibiydi.

Metin Toker, son olarak Milliyet Gazetesi'nde ''Not Defterinden'' adlı köşeyi yazıyordu.Â
Metin Toker'in eserlerinden bazıları ÅŸunlar:Â

Demokrasiden Darbeye, DP Yokuş Aşağı, DP'nin Altın Yılları, İnönü'nün Son Başbakanlığı, Şeyh Sait ve İsyanı, Tek Parti'den Çok Partiye, Yarı Silahlı Yarı Külahlı, Bir Ara Rejim, Sağda ve Solda Vuruşanlar, İsmet Paşa'yla 10 yıl.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!