Aslan sandık başında

Güncelleme Tarihi:

Aslan sandık başında
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 22, 2008 00:00

Galatasaray Lisesi’nde yapılacak genel kurul toplantısında, 6 yıllık Özhan Canaydın döneminin ardından, önümüzdeki 2 yıl başkanlık koltuğuna oturacak isim belirlenecek. Adnan Polat ile Nazım Durak’ın yarışacağı seçimde oy verme işlemi saat 10.00’da başlayacak.

Haberin Devamı

G.SARAY Kulübü, bugün yapılacak Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı’yla, 103 yıllık tarihindeki 33. başkanını seçecek. Galatasaray Lisesi’nde sabah başlayacak genel kurul toplantısında, 6 yıllık Özhan Canaydın döneminin ardından, önümüzdeki 2 yıl başkanlık koltuğuna oturacak yeni isim belirlenecek.

Adnan Polat ile Nazım Durak’ın seçim yarışına gireceği genel kurulda oy verme işlemi saat 10.00’da başlayıp, 15.00’de sona erecek.

Ali Sami Yen’in rekoru

Toplam 12 sandıkta gerçekleştirilecek seçimlerde, kulüp tüzüğünün 21. maddesi uyarınca ödeneklerini 13 Şubat Çarşamba gününe kadar yatırmış olanlar oy kullanabilirken, bugünkü seçimde toplam 5 bin 327 üyenin oy kullanma hakkına sahip olduğu bildirildi.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda yapılacak seçimde, adaylardan Adnan Polat kırmızı, Nazım Durak ise mavi oy pusulasını kullanacak.

Sarı kırmızılı kulübün 103 yıllık tarihinde, şimdiye dek 32 kişi başkanlık yaparken, kulübün kurucusu ve ilk başkanı olan Ali Sami Yen, 1905-1914 tarihleri arasında üst üste 10 kez başkanlığa seçildi. Yen, böylece üst üste en fazla başkanlığa seçilen isim olarak da tarihe geçti. Ali Sami Yen, 1 yıllık aradan sonra üst üste 4 yıl daha sarı kırmızılı kulübe başkanlık yaptı.

Ali Sami Yen ayrıca, 15 dönem G.Saray Kulübü’ne başkanlık yaparak ulaşılması güç bir rekoru da eline geçirdi. Bu görevi 15 yıl sürdüren Ali Sami Yen, G.Saray’da en uzun süre başkanlık yapan kişi unvanına da sahip oldu. G.Saray Kulübü’nde Ali Sami Yen’i, 7’şer kez başkanlığa seçilen Yusuf Ziya Öniş ve Suphi Batur izliyor. Galatasaray Kulübü’nde bugüne dek yapılan toplam 93 genel kurul toplantısından 15’i olağanüstü olarak gerçekleşti.

Cezayirli, Beşiktaş üyesi çıktı

Başkan adaylarından Nazım Durak’ın listesine aldığı Cüneyt Cezayirli’nin Beşiktaş kongre üyesi olduğu ortaya çıktı. Onursal Başkan Süleyman Seba döneminde kongre üyesi olan Cezayirli konusunda siyah beyazlı kulüpten her hangi bir açıklama yapılmadı.

ADNAN POLATÂKiMDiR ?

POLAT Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olan Adnan Polat, 1953 yılında Erzurum’da doğdu. 1971 yılında Işık Lisesi’nden, 1976 yılında New York Long Island Üniversitesi İş İdaresi Bölümü’nden mezun oldu. 1992-1996 yıllarında G.Saray Başkan Yardımcılığı yapan Adnan Polat, 2006 Mart ayında G.Saray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı görevine getirildi.

ADNAN POLAT
 Faruk Bil  Mehmet Helvacı  Işın Çelebi   Sinan Kılıç Haldun Üstünel  Yiğit Şardan  Ali Haşhaş  Mümtaz Tahincioğlu  Murat Yalçındağ   Cemal Özgörkey 
Ahmet Dedehayır  Metin Karakaya  Nejat Uygur  Tunca Hazinedaroğlu   Adil Emecan

NAZIM DURAK KiMDiR?

1951 yılında Malatya’da doğdu. 1975 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu. Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı oldu. 1996 yılında GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesinden Profesör olarak ayrıldı. Halen kendi kurduğu ve sahibi olduğu Novita-Yeni Hayat Estetik Cerrahi Merkezinde çalışmalarına devam etmektedir.

NAZIM DURAK: 
Ayşe Gürsoy  Haldun Gediz Şener  Cüneyt Cezayirli  Vedat Gürer  Hikmet Kocaoğlu  Deha Orhan  İhsan Yalmaç  Secaattin Sarıkaya  Ayhan Akbin
 Hasan Basri Uğurlu  Okan Böken Mehmet Yiğit  Meral Kosif  Ender Merter  Önder Mercangöz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!