Ganyan bayileri maliyecileri sevindirdi

Güncelleme Tarihi:

Ganyan bayileri maliyecileri sevindirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2008 10:48

Maliye Bakanlığı ekipleri tarafından yapılan denetimlerde; ganyan bayilerinde çok az matrah farkı bulunurken, Spor-Toto ve İddaa bayilerinde büyük miktarlarda matrah farkı tespit edildi.

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, sektörel vergi denetimleri kapsamında şans oyunlarına yönelik faaliyetlerde bulunan Spor-Toto, İddaa ve ganyan bayilerinde incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Antalya'da 171 tane Spor-Toto, Spor-Loto ve İddaa, 86 da ganyan bayisi tespit edildiğini belirten Sütçü, ganyan bayilerin vergi düzenine daha çok önem verdiklerinin ortaya çıktığını kaydetti.

Şans oyunları vergi mükelleflerinin geçmişe dönük 4 yıllık beyanlarının incelendiğini vurgulayan Sütçü, incelenen 145 Spor-Toto, Spor-Loto ve İddaa bayisi vergi mükellefinin 13 milyon 54 bin 67 YTL beyanda bulunduğunu bildirdi.
Bu vergi mükellefinin incelenmesinde toplam 2 milyon 195 bin 862 YTL vergi kaçağı tespit edildiğini anlatan Sütçü, 85 ganyan bayisinin ise 2 milyon bin 367 YTL matrah beyan ettiklerini kaydetti.

Sütçü, yapılan incelemede ganyan bayilerinde 140 bin 564 YTL matrah farkı bulunduğunu belirterek, “6'lı Ganyan bayileri vergi düzenine daha çok uyuyor” dedi.

KOMİSYONCULAR DA DENETLENDİ

Sütçü, Antalya ve ilçelerinde tarım sektörüne yönelik yapılan vergi incelemesinde de, 'vergi düzenine uymayan' sebze meyve komisyoncularına 112 bin 94 YTL para cezası verdiklerini bildirdi.

Merkez, Kumluca, Demre ve Finike ile Gazipaşa ilçe ve beldelerinde faaliyette bulunan toptancı hallerindeki 6 bine yakın meyve sebze komisyoncusunun denetlendiğini anlatan Sütçü, şöyle konuştu:
“Denetimlerde 463 adet tutanak düzenlendi. Kayıt dışı çalıştığı tespit edilen 24 komisyoncu kayıt altına alındı. Vergi düzenine uymayan komisyonculara da toplam 112 bin 94 YTL para cezası verildi. Komisyoncuların banka hesapları ile toptancı hal bilgileri incelendi. Meyve sebze komisyoncuları kendi kendilerine metot geliştirmişler. Kendi aralarındaki rekabet nedeniyle müstahsilin ürününü bedava taşıdıklarını, çiftçinin sevk irsaliyesinin düzenlenmesi konusunda sıkıntı çektiklerini belirtiyorlar. Komisyoncuların sorunlarını da belirleyip çözüm yolları bulacağız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!