Albüm sayıları bile aynı

Güncelleme Tarihi:

Albüm sayıları bile aynı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2008 00:00

Aynı yıl doğdular. İkisi de şarkıcı ama onları esas şöhret yapan, bütün yönleriyle eğlence dünyasının yıldızı olmaları. Yaşamları, ilişkileri, kıyafetleri, şovlarıyla ikisi de pop star. Albüm sayıları bile aynı: 7. Yeni albümlerini aynı hafta çıkarıp tanıtım konserlerini aynı gün vermeleri de cabası. Billboard’larda bir Gülben Ergen’in resmini görüyorsunuz, bir de Demet Akalın’ın. Aralarındaki polemik bu rekabeti kızıştırıyor. İkisi de Seyhan Müzik’le çalışıyor. Patronları Bülent Seyhan, şirketin bir binasına Ergen’in, diğerine Akalın’ın posterini koydu. Bizim de iki starı kıyaslamamız kaçınılmazdı.

Albüm sayıları bile aynı

Albüm sayıları bile aynı
Albüm sayıları bile aynı
Nasıl bir ailede doğdu25 Ağustos 1972 İstanbul doğumlu. Anne ve babası ilkokul son sınıftayken boşandı. Ağabeyini 18 yaşındayken trafik kazasında kaybetti. Kadıköy Ticaret Lisesi’ni bitirdi. Üniversiteye gitmedi.23 Nisan 1972 Gölcük doğumlu. Annesi ev kadını, babası deniz subayıydı. Bir erkek kardeşi var. İlkokul ve liseyi Gölcük’te okudu. Üniversiteye gitmedi.
Kariyer hikayesi16 yaşında Hürriyet’in düzenlediği Sinema Yıldızı Yarışması’nda ikinci seçildi. Mankenlik yaptı, birkaç filmde, reklamda oynadı. Ama şarkıcı olmak istiyordu, şan dersleri aldı.1990’da mayo güzeli seçildi. Modellikten şarkıcılığa atladı. 1998’de ilk albümünü çıkardı. Müzikte mankenlikten daha başarılı oldu.
Parladığı anŞöhrete ulaşmasını üç olay sağladı: İbrahim Tatlıses’in "Haydi Söyle" klibinde ve "Fırat" dizisinde rol alması; "Gümbür Gümbür Gülbence" adlı TV sabah programı ve "Dadı" adlı TV sit-com’daki rolü.2003 yazında "Unuttum", gece kulüplerinin bir numaralı albümü oldu. Yaz şarkılarının ve gece kulüplerinin şarkıcısı olarak gittikçe güçlenen bir isim yaptı. 2007’de Alişan’la TV programı yaptı ama kısa sürdü.
Aşk yaşamıİşadamı Erol Evcil ile yaşadığı ilişkiyi bugün hatırlamak bile istemiyor. Eylül 2004’te Mustafa Erdoğan ile evlendi. 18 Ocak 2007’de Atlas isimli bebeğini dünyaya getirdi.Basketbolcu İbrahim Kutluay ile ilişkisi de, ayrılması da çok ses getirdi. 2006’da Chocolate kafelerin sahibi Oğuz Kayhan ile evlendi, hemen boşandı. Barışıp küsmeler uzun süre devam etti.
Kendini yeniden yaratma gücüErol Evcil ile ilişkisi nedeniyle gözaltına alındığını, daha sonra bir seks kasedinin ortaya çıktığını çoğu insan hatırlamıyor bile. Çünkü kurban durumunda kaldığı bu tatsız olaylar sırasında kaçmadı, yalan söylemedi ve büyük sempati topladı. Kısa süre içinde TV yıldızı, müzisyen, eş ve anne sıfatlarıyla saygınlık kazandı.Kutluay’dan ayrıldıktan sonra, "terk edilen kadın" şarkılarıyla kadınları yakaladı. Geçmişini geride bırakıp pop şarkıcı olarak hızla yükseldi. "Disko kraliçesi" unvanını kazandı.
Neden seviliyor/sevilmiyorSamimi, sıcak duruşu, sevilmesinde büyük bir etken. Mimik ve tavırlarını sevimli bulanlar çok ama şımarık göründüğünü düşünenler de var.Hayranları en çok dobra tavırlarını seviyor. Ancak fevri davranışlarından rahatsızlık duyanlar da var.
İnterneti kullanışıGülben Ergen Fan Club üyeleri kendilerine GEFC diyor. Üye sayısı 40 bin. Bütün konserlere beraber gidiyor, kulise hediyeler gönderiyorlar. Gülben Ergen siteye 10 günde bir yazıyor, bütün mail’lere cevap veriyor.Demet Akalın Fan Club’ın üyeleri kendilerine DAF adını veriyor. Sitesine 1500 hayranı aktif üye. Fanlarıyla buluşuyor, internette sohbet ediyor.
Görsel imaj2000’lerin başında kısa saçlarıyla yeni bir akım yarattı. Saç rengi ve biçimiyle sürekli oynadı, yıllar geçtikçe daha genç, daha pop görünmeye dikkat etti.Sarı saçları ve siyah saç dipleri taklit edildi. Kliplerinde giydiği mayolar plajlarda yayıldı. İsmi Türkiye’nin en güzel bacaklı kadınları arasına girdi. Dolce & Gabbana tutkusu biliniyor.
EkibiBaşarılı bir ekibi var. Müzik yönetmeni, iletişim danışmanı, görsel danışmanı, fotoğrafçısı, avukatı, mali müşaviri vb. "Bir sanatçının ömrünü bitiren tek şeydir yanlış ekip" diyor.Yakın çevresinde 30 kişilik profesyonel bir ekibi var. Seyhan Müzik, menajerlik ekibi, basın danışmanlığı ekibi, sahne ekibi, styling ekibi, fotoğraf ekibi, saç-makyaj ekibi, kostüm tasarım ekibi.
Sahne hakimiyetiDans yeteneği olmadığı için konserlerinde dans gruplarıyla şov yapıyor. Şarkı aralarında espriler yapıp anılarını anlatıyor. Konser veriyor ama gece kulüplerinde çıkmıyor.Konserlerde, kulüplerde, beach partilerde yaptığı şovlarda bazen dansçılar ona eşlik ediyor. Hareketli şarkılarıyla eğlendiriyor ama ahım şahım bir dans yeteneği yok.
Ne kadar kazanıyor2001-2006 arasında hep en çok vergi veren 25 sanatçı listesinde yer aldı. 2005’te 724 bin 615 YTL vergi ödedi. 2006’nın rekortmen listesinde yoktu, çünkü o yılın büyük bölümünde hamileydi. Müzik şirketine göre, son iki albümünden "Gülben Ergen" 140 bin, "Uçacaksın" 600 bin sattı.En çok vergi veren 25 sanatçı listesine hiç giremedi. İddialara göre televizyonda program başına 15 bin YTL alıyor. "Kusursuz 19" albümü MÜYAP’tan en çok satanlar ödülünü aldı. Müzik şirketine göre, son iki albümü "Kusursuz 19" 190 bin, "Bana Ne" 90 bin sattı.
Kimlerle polemik yaptıSeren Serengil, Hülya Avşar ve Ebru Gündeş ile girdiği polemikler uzun süre gazeteleri meşgul etti.Hande Yener için "Yetişemediğim işlere o gidiyor", Bengü için "Müsamere kızı gibi", Pınar Altuğ-Yağmur Atacan çiftinin fotoğrafları için "Yatakta çekilmiş bir hımbıl arkadaşla, hımbıl sevgilisi var" dedi.
Ne dediSadece, annelikle ilgili eleştirilere cevap verdi: "Benim için söylediği ’Bebek tutmayı bile bilmeyenler anne oluyor’ sözü, bütün annelere hakaret kabul ediyorum. Önce anne olsun, sonra annelikle ilgili yorum yapsın."Önce, "Bana örnek oldu" diye övmüştü. Sonra suçladı: "Kasedimdeki pırıltıların kaldırılması istedi, Seyhan Müzik’teki resmimi duvardan indirtti." Meydan okudu: "Eskiden eziliyordum, şimdi güç bende." Anneliğini eleştirdi: "Bebek tutmayı bile bilmeyenler anne oluyor."


YEDİŞER ALBÜM ÇIKARDILAR

Gülben Ergen ile Demet Akalın’ın müzik hayatında önemli paralellikler var. Gülben’in ilk albümü 1997’de, Demet’inki bir yıl sonra çıktı. Zaman içinde hemen hemen aynı anda albüm çıkarmaya başladılar çünkü her ikisinin de şarkıları en çok yaz aylarında diskolarda ve plajlarda çalınıyor. Şarkılarda sıklıkla aşk anlatılıyor. Demet Akalın, hep ayrılık acısı ve terkedilmiş kadın hikayeleri anlatıyor. Gülben Ergen başlarda "fantezi" müziğe daha yakınken, zamanla poplaştı, şarkıları genellikle neşeli. Bugüne kadar ikisi de yedişer albüm çıkardı:
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!