Hayvanseverler çok kızdı

Güncelleme Tarihi:

Hayvanseverler çok kızdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2008 00:00

Birçok hayvansever kuruluşu, Taşpınar'ın hareketini insanlık ayıbı olarak değerlendirdi.

Sevgilisi Nurettin Hasman'ın avladığı yaban ördeğinin kanatlarından elbisesine aksesuvar yapan Taşpınar'ın "Nurettin bu ördeği avlanma mevsiminde vurmuştu. Etini yedik, tüylerini de bu şekilde değerlendirdim" açıklaması, hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Birçok hayvansever kuruluşu, Taşpınar'ın hareketini insanlık ayıbı olarak değerlendirdi.
Giyim tarzı ve aksesuvarları nedeniyle cemiyet dünyasında 'ikoncan' olarak anılan işadamı Nurettin Hasman'ın sevgilisi Eda Taşpınar, çarşamba gecesi Harvey Nichols'da yapılan "Costume National" defilesinde giydiği kostümle büyük tepki çekti. Sevgilisi Nurettin Hasman'ın vurduğu yaban ördeğinin kanatlarından aksesuvar yapan Taşpınar, "Nurettin, birkaç ay önce, yani avlanmanın serbest olduğu dönemde, arkadaşlarıyla birlikte İpsala'ya ördek avına gitti. Orada

Hayvanseverler çok kızdı
vurduğu ördeğin etini evimizde yedik. Tüylerini ise asarak kuruttum. Sonra da kuruttuğum kanatları elbisemin üzerine diktim. Biraz koku vardı ama bu beni rahatsız etmedi" demişti. Taşpınar'ın hem bu davranışı hem de yaptığı açıklama hayvansever derneklerinden büyük tepki aldı.
O da anne olacak
Nesrin Citirik (Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Sekreteri):
Anne olmaya hazır bir yürek taşıyan bir kadının, keyfi için canı alınmış bir canlının parçasını bedeninde taşıması doğaya karşı bir utançtır. Eda Taşpınar, acaba bir gün kendi saçları bir başkasının beden süsü olsaydı ne düşünürdü diye merak ediyorum. Gelişmiş ülkelerdeki rol modelleri hayvanların korunması için aktif çalışmalar yapar. Fakat ülkemizde maalesef tamamen kendi kişisel beklentilerine odaklanmış olan birçok rol modeli, sorumsuz yaşamayı tercih ediyor.
Bu bir insanlık ayıbı
Aysun Sakin (Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi):
Eda Hanım, etini yedim, bari kılından, tüyünden de faydalanayım mantığıyla hareket etmiş. Avcılığın sporla alakası yoktur ve avlanan bu zavallı canlının tüylerinin bir insanın bedeninde taşınması insanlık ayıbıdır. Eda Hanım bu hareketi bir Avrupa ülkesinde yapıp, üstüne de o sorumsuz açıklamayı yapsaydı kolay kolay bir daha insan karşısına çıkamazdı. Biz cahil insanlara hayvanları korumayı öğretmeye çalışırken, üst tabakadan insanların bu tür davranışlarda bulunması bizi şok etti.
Dava açılmalı
Suna Develioğlu (İstanbul Hayvanseverler Derneği Başkanı):
Zevk için bir canlının canını almak ve onun tüylerini üzerine takmak... Bundan daha acı bir şey olabilir mi? Ne yazık ki, bazı insanların böyle gaddarca duyguları var. Göreceksiniz bu şimdi kadınlar arasında moda olacak, birçok kadın elbisesinin üzerine kuş tüyü takacak. Bence bütün hayvanseverler, Eda Hanım'a dava açmalı.
Keşke bataklıkta ölseydi
Eda Taşpınar'ın haberi Hürriyet okurları arasında da büyük tepki çekti. Yüzlerce okur, Taşpınar'ın haberine yorum yazdı. İlk yorum da doğa dostu, Hürriyet köşe yazarı Bekir Coşkun'dan geldi: "İyi ki sevgilisinin vurduğu ördek, ya domuz vursaydı... Hanımefendinin üzerinde domuzun bacaklarını ve kuyruğunu görecektik. Bence bu daha da ilgi çekebilirdi. Doğrusunu isterseniz bu haber bize insanlarımızın ilgi çekebilmek için ya da medyada gözükebilmek için neler yapabileceklerini gösteriyor. Ben böylesini ilk defa görüyorum; ördeğin içini yemiş kanatlarını üzerine takmış bir kadın. Bizler, hayvan postu giyen kadınlara derdimizi anlatmaya çalışırken, bunun büyük bir merhametsizlik ve insanlık dışı olduğunu söylemeye uğraşırken, kuşun içini yiyip, dışını göğsüne takanı karşımızda bulduk. Bu ördekler de şanssız olmalı. Çünkü bataklık gibi çok daha değerli ve anlamlı bir yerde, yaşamlarını noktalayacaklarına işte böyle bir sosyete parçasının sırtındalar."
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!