2010’da nitelikli öğretmenlerimiz olacak

Güncelleme Tarihi:

2010’da nitelikli öğretmenlerimiz olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2008 11:23

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey, Avrupa standartlarında öğretmen yetiştirmek için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Adana Valiliği’nce okul yaptıran hayırseverler için organize edilen programa katılan Ömer Balıbey, öğretmenlerin Avrupa standartlarında olması için proje hazırladıklarını bildirdi. Bu amaçla üniversiteler ve Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) ile çalışma yaptıklarını kaydeden Balıbey, “MEB olarak, madem hizmeti biz alıyoruz; o zaman nasıl bir öğretmen modeli istiyorsak, nasıl bir öğretmen yetişmesi gerekiyorsa ona göre çalışma yapılacak. Üniversiteler özerk olduğu için bakanlığımızın onlara bir şey söylemesi mümkün değil. Öğretmen bize geldikten sonra hizmet içi eğitimle onları yetiştireceğiz. Bu ‘YÖK iyi yetiştirmiyor, biz iyi yetiştiriyoruz’ demek anlamına gelmesin, bu doğru değil. Amacımız öğretmenlerimizin Avrupa standartlarında olması. 2010 yılına kadar Avrupa standartlarında nitelikli öğretmenlerimiz olacak” dedi.
Öğretmen açığı olduğunu, ancak Maliye Bakanlığı’nın verdiği kadroya göre atama yapıldığını hatırlatan Balıbey, bu yıl 4 bin 800 öğretmen ataması yapıldığını, açıkları sözleşmeli öğretmenlerle kapattıklarını, sözleşmeli öğretmen sisteminde de Eğitim Fakültesi mezunlarından, Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) da girmiş, ancak kazanamamış olanları tercih ettiklerini anlattı.

Balıbey, ülkemizde çok okul yapılmasına karşın öğretmen ataması yapacak bütçenin ayrılmadığından yakınarak, “Türkiye’de çok dinamik genç nüfus var. Bunlara öğretmen gerekiyor. Maliye Bakanlığı’nın verdiği kadro belli. Açıkları sözleşmeli öğretmenle kapatıyoruz. Gönül ister ki; bütün Türkiye’deki öğretmen açığını kapatalım. Kadrolar dolsun. Hiç öğretmen eksik kalmasın. Zannedersem zaman içinde çözülecek” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!