Kim çıksın?

ŞAMPİYONLAR Ligi çeyrek final kuraları bugün çekiliyor. Bahtımıza, bakalım kim çıkacakÖ İşte Fenerbahçe’nin rakipleri: Liverpool, Arsenal, Barcelona, Manchester United, Roma, Chelsea, Schalke.

"Fenerbahçe ile birlikte futbolumuz da yeni bir sınavdan geçecek." Hürriyet Spor’un araştırma yazarı Ozan Ermiş, kura çekimleri öncesi durum saptaması sunuyor: "Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde eşleşebileceği takımlar içinde en başarılı hücum hattı Liverpool’da, en kötü savunma Roma’da. Çerçeveyi en çok Barcelona buluyor, Chelsea dağları taşları dövüyor. En az golü atan Schalke, en sert futbolu oynuyor. Tüm bu istatistikler sonunda Barcelona ön plana çıkarken, Schalke de en ideal rakip gibi görünüyor."

Avrupa’nın bir numaralı liginde son olarak 2000-2001 sezonunda Galatasaray ile çeyrek finale çıkan futbolumuz, bu kez Fenerbahçe ile yeni bir sayfa açıyor. UEFA Kupası’nı arka arkaya iki kez kaldıran Sevilla karşısında Fenerbahçe doğrusu tarihe geçecek başarıya imza atmıştır.

Bugün Türkiye’nin nerede olduğunu bilmeyen ülkelerde dahi, Fenerbahçe’nin adı sık sık yazılı ve görsel medyada yer almakta. Kuşkusuz her gün her saat sekiz takımın şansı konusunda yorumlar yapılmaktadır. Dört İngiliz takımının çeyrek finale katılma hakkını kazanması, futbol dünyasında çok ses getirmiştir. Bu takımlar Liverpool, Arsenal, Chelsea ve Manchester United’dır.

En hırçını Fenerbahçe

Yapılan tahminlerde İngiliz takımlarına ve Barcelona’ya tur şans verenlerin sayısı giderek artmaktadır. Kuralarla ilgili çok değişik yorumlar yapılıyor. Bu arada Fenerbahçe’ye sadece Schalke ile rakip olduğu takdirde şans verenler var. Devler içinde en hırçın kulüp derseniz, cevap Fenerbahçe.

Toplam 162 faulle açık ara önde giden sarı lacivertlileri rakipler arasında 155 faulle Schalke takip ediyor. Bu istatistikler sonunda Barcelona yarı final için ön plana çıkan ilk dev. Liverpool görüşlerde ağır basıyor. Fenerbahçe’ye gelince... Schalke’yi eleyebilir. Bayern Münih’te oynayan eski Schalkeli Hamit Altıntop da eski takımından çok Fenerbahçe’ye şans tanıyor.

Özetle; Fenerbahçe, Schalke’yi, Schalke de Fenerbahçe’yi bekler hale geldiler. Bülent Boğ arkadaşımızın dün Hürriyet’te yayınlanan araştırma yazısında 8 çeyrek finalist didik didik ediliyor. Kura çekimlerinden sonra bu araştırmayı değerlendireceğim.

Fenerbahçe bu turda ne yapar?

Çeyrek final, Zico ve ekibinin Avrupa’ya resmen tanıtımı oldu. Evinde boğuştuğu hiçbir rakibine yenilmedi. Ve deplasmandaki Sevilla maçından da ülkeye çeyrek final getirdi. Böyle bir ekibin önündeki turlarda, hiç şansı olmadığı kabul edilemez. Fenerbahçe artık, rakiplerinden korkmuyor. Her maçtan sonra Avrupa vitrinine çıkıyor.

Şampiyonlar Ligi’nde de yeni bir marka var diyebiliriz: "Fenerbahçe." Avrupa ligleri ile içli dışlı olanlar, Fenerbahçe’yi saymaya başladı. Kulüp yönetiminin önümüzdeki dönemin projelerine girmiş olması, yeni süper yıldızlarını seçmeye başlaması müthiş bir motivasyondur. Haydi Aziz başkan yola devam... Başlıktaki soruya gelince: "Karşımıza kim çıkarsa çıksın" diyeceğimiz günler yakındır.
Yazarın Tüm Yazıları