Jr. Gökçek’in derneğinin benim evimde ne işi var

YAKLAŞIK bir ay kadar önce bir yakınımız öldü. Karşıyaka Mezarlığı’na defnettik. Daha bir hafta geçmeden kapımız çalındı.

Ankara Gençlik Federasyonu’ndan geldiklerini söyleyenlerden biri (tabi neredeyse tüm tanıdıkların isimlerini biliyorlardı denebilir) yanındaki şahısı işaret ederek hoca olduğunu ve yakınımız için ’kuran’ okutmak istediklerini söyledi. Bizde teşekkür ederek önerilerini kabul etmedik. Adresimizi nasıl edindiklerini sorduk ancak cevap alamadık. Ankara Gençlik Federasyon Başkanı’nın Sayın Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek olduğunu düşünürsek aslında anlamamız zor olmadı adresimize nasıl ulaştıkları... Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından tüm bilgilerimize ulaştıklarını bilmek açıkcası beni ve çevremdeki insanları rahatsız etti. Sizin özeliniz olan ev adresini bir kamu kurumunun özel bir şahsın politik kullanımına açması gerçekten özünde masum bir niyet gibi görünse de doğru olmadığını düşünüyorum. Tanımadığım insanların kapımı çalması huzursuz olmama neden oluyor. Tarafıma ait bilgilerin benim iznim olmadan başkasına aktarılmasının da etik olmadığı gibi yasalara da aykırı olduğunu düşünüyorum.

Bu düşüncemi bildiren bir yazıyı Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdiğimde bana mezarlık bilgi sisteminin tüm internet kullanıcılarına açık olduğuna dair aşağıdaki yazıyı gönderdiler. Oysa belirttikleri linke girildiğinde mevta yakınlarına dair bilgi edinme şansı bulamıyorsunuz. Mezarlıklar Müdürlüğü hangi yetkisiyle vatandaşlara ait adresleri Sayın Melih Gökçek’in oğlunun başkanı olduğu Ankara Gençlik Federasyonu’na verebiliyor?

Fatma B.

AKP, TRT’de kadrolaşma düğmesine kurnazca bastı

TÜRKHABERSEN duyuruyor:

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in danışmanlarına hazırlattığı ve Başbakanlık tarafından son şekli verilen yasa tasarısına sendikamız ulaştı.

 Bu tasarıya göre; 9 Daire Başkanlığı ve 7 Bölge Müdürlüğü kaldırılıyor.

Yani; bu Daire Başkanlıklarında; Daire Başkanı, Başuzman, Başkan Yardımcısı, Bölge Müdürü, Bölge Müdür Yardımcısı, Müdür, Şube Müdürü, Müdür Yardımcısı, Şef, Uzman, Sanatçı, Raportör ve Kontrolör unvanlı kadrolarda bulunanların görevleri, bu kanunun yayımı tarihinde sona erecek. 

Kaldırılan daire başkanlıklarındaki personel ile hizmetine ihtiyaç duyulmadığına Yönetim Kurulunca karar verilenler, Devlet Personel Başkanlığı havuzuna gönderiliyor.

Yani; görevi sona erip de yeni bir kadroya atanamayanlar ile hizmetine ihtiyaç kalmadığına Yönetim Kurulunca karar verilen diğer personel kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilmek üzere 30 gün içinde TRT tarafından Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilecek.

 Devlet Personel Başkanlığına gönderilen, Daire Başkanı, Başuzman, Başkan Yardımcısı, Bölge Müdürü, Bölge Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı kadrolarındaki personelin diğer kamu kurumlarına atamaları ’araştırmacı’ unvanı ile yapılacak.

Yani, "Hangi ünitede çalışırsak çalışalım TRT’de kalıp kalmayacağımız, Yönetim Kurulu’nun iki dudağının arasında olacak. İstediklerini bırakıp, istemediklerini havuza yollayacaklar"

425 ses ve saz sanatçısı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderiliyor.

Yani; sanatçı unvanlı kadrolarda bulunan personel ise (Devlet Sanatçıları ve Sanatçıların Sözleşmeli Olarak Çalıştırılmalarına Dair Esaslar çerçevesinde ihdas edilecek pozisyonlarda istihdam edilmek üzere) 30 gün içerisinde TRT tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığına nakledilecek.

 TRT Koordinasyon Kurulu kaldırılıyor.

Genel Müdür Teknik Yardımcısının Elektronik Yüksek Mühendisi olma şartı kaldırılıyor.

Biz bu filmi daha önce izledik.

Halkımızın emeğiyle, vergileriyle yarattığı zenginlikleri, kurumları özelleştirirken, yok ederken hep aynı yöntemler uygulandı. Şimdi TRT’de aynı oyunu sahneliyorlar.

TRT’yi ’parçalayacaklardı’, Anten AŞ ile ilgili Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini durdurarak bunu engelledik. Şimdi TRT emekçilerine saldırıyorlar.

İŞTE BELGESİ

(İlgi: 12.02.2008 Tarihli ve 184484 Numaralı 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesindekibaşvurunuz.

İlgi başvurunuz konusu nedeniyle SAĞLIK İŞLERİ Birimine iletilmiş olup, söz konusu birimin gerekli incelemesi sonucunda vermiş olduğu cevap aşağıda belirtilmiştir.

MEZARLIKLAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE HİÇBİR KURUM, KURULUŞ VE ŞAHISA BİLGİ VE BELGE VERİLMEMEKTEDİR. MEZARLIK BİLGİLERİ: KISA ADI MEBİS OLAN MEZARLIK BİLGİ SİSTEMİ www.mebis.Ankara.bel.tr İNTERNET ADRESİNDEN TÜM İNTERNET KULLANICILARINA AÇIKTIR.

Bilgi edinmenizi ve gereğini rica ederiz.

Saygılarımızla,

Ankara Büyükşehir Belediyesi

Merkezi Bilgi Edinme Bürosu)

Erkekler neden uygar değildir?

ÇÜNKÜ, doğal olarak bir kas üstünlüğüyle başlayan ayrım, kadının çocuk doğurması ve ona bakmasıyla,

erkeğin ailesine bakması için önce avcılık ve dövüşçülük yeteneği ve gücünün artmasıyla iyice açılır.

Uygarlık dediğimiz şey, doğal olanın üzerine insanlığın ortak değerlerinin inşasıysa eğer, kendi lehine oluşan bu ayrımı ortadan kaldırmayan erkek uygar değildir.

Ertuğrul KORUYAN
Yazarın Tüm Yazıları