Kayıp favori

KUPADA erken final, dendi. İlk maç berabere bitti. Kadıköy’de Fener’in borusu ötmedi. Galatasaray evinde.

Şimdi n’olacak? diye yazıya oturduk. Karşımıza geçen haftanın "süper, süper, süper" sürprizleri dikildi. Fenerbahçe kendi evinde vuruldu. Galatasaray, pazar günü Kasımpaşa’yı yense ezeli rakibini zirvenin tepesinde dört puan geride bırakacaktı. Geçmiş zamanda Kasımpaşa’nın Galatasaray’a karşı hiçbir zararı olmadı. 43 yılda siftahı yok, derken pazar gecesi Kasımpaşa, Cimbom’un hesabını öyle bir bozdu ki, ayıkla pirincin taşını.

Galatasaray-Fenerbahçe maçının favorisini gel de bul! Sanki ikizmişler gibi, bir gün arayla birer komedi doğurdular. Ne ev sahibi kazanır diyebiliyoruz, ne misafir... Özeti; oyuna bugünden ışık tutacak tüyo yok.

Peki, geriye ne kaldı? Çıkıp oynayacaklar, kimin kazanacağını tahmin etmek gerçekten bilmece... Çünkü, "Favori kayıp" hani "favori olan kaybeder" deriz ya. Evet kantarın topu kaçtı.

Ama benim görevim bu bilmeceyi biraz olsun çözmek. Bu maç berabere biter. Oyunun kaderi penaltılara kalır. O zaman penaltıları kim daha çok gole çevirir. Ben burada izninizi isterim. Güç dengesinin böylesine alabora olduğu görülmedi. Çıkıp futbolunuzu oynayın, bizi de mahçup etmeyin.

Haydi, maça... Gönlünüzdeki takım kazansın.
Yazarın Tüm Yazıları