Peruklarıyla gömüldü

Güncelleme Tarihi:

Peruklarıyla gömüldü
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 21, 2008 07:00

Bir buçuk aydır kanser tedavisi gören, Türkiye'nin en önemli söz yazarlarından 79 yaşındaki Aysel Gürel'i son yolculuğunda birçok ünlü isim onu yalnız bırakmadı.

Haberin Devamı

Peruklarıyla gömüldü
Cenazeden fotoğraflar için tıklayın...

Aysel Gürel fotoğrafları için tıklayın...

İşte Aysel Gürel'in herkesi güldüren sözleri... 

Bir buçuk aydır tedavi gördüğü kansere yenilen Aysel Gürel, dün son yolculuğuna uğurlandı. Teşvikiye Camii'nden kaldırılan cenazesi, çılgın söz yazarının yaşamındaki renkleri yansıtır gibiydi. Caminin girişinden taziyelerin kabul edildiği noktaya kadar kırmızı halı serildi, tabutun üzerinde pembe renkte simli iki adet gözlük, pembe taç ve yine pembe renk otriş konuldu. Ünlü söz yazarının vasiyeti üzerine mezara da prenses tacı, renkli gözlükleri ve peruk bırakıldı. Teşvikiye Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilen Gürel'i ailesi, sanatçı dostları ve sevenleri yanlız bırakmadı. Cenazeye kızları Müjde ve Mehtap Ar, torunu Söz'ün yanı sıra Sezen Aksu, Zerrin Özer, Önder Fırat, Şansal Büyüka, Tuncay Özilhan, Bergüzer Korel, Ercan Karakaş, Reyhan Karaca, Jale, Niran Ünsal, Rober Hatemo, İbrahim Tatlıses, Harun Kolçak, Aydemir Akbaş, Nuri Alço, Sertab Erener, Suavi, Sezen Cumhur Önal, Sibel Turnagöl, Cem Hakko, Ali Rıza Binboğa, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Zeynep Tunuslu, Tekin Akmansoy, Deniz Akkaya, Yonca Evcimik. Yeliz, Gora Mafyan, Aysun Kayacı, Nazan Şoray, Ahmet Selçuk İlkan, Orhan Gencebay, Yavuz Bingöl, Adnan Şenses, Metin Özülkü, Berhan Şimşek, Sevim Emre, Burak Kut. Nükhet Duru, Müjdat Gezen, Hülya Koçyiğit, Selim Soydan, Sefa Önal, Yılmaz Ulusoy, Şahnaz Çakıralp, Cemil İpekçi, Burcu Kara, Seray Sever, İlhan Şeşen, Kenan Işık, Behzat ve Süheyl Uygur gibi birçok ünlü isim katıldı.

Ağlamamızı istemezdi

/images/100/0x0/55eb5fe5f018fbb8f8bd0115

Güçlükle ayakta duran Müjde Ar ve Mehtap Ar'ı Ercan Karakaş teselli etmeye çalıştı. Sık sık oğlu Söz'e sarılan Mehtap Ar, "Kendisi ağlamamızı istemezdi. Ona bizim gibi evlatlar yetiştirdiği için teşekkür ediyorum. Doktora gitmeyi de sevmezdi. Zaten ona hastalığını söylemedik. Son gününe kadar söz yazıyordu. Hatta Müjde ve benim için 'Beni yıkadılar, sarıp sarmaladılar, kızlarım kocaman olmuşlar' diye bir dörtlük yazdı. Arkasına da oğlum için 'Söz durmak yok, benim yolumda devam et' diye not düşmüştü. Bedenini kaybettik fakat ruhu bizimle birlikte. Anneme bizi dünyaya getirdiği için teşekkür ettik. Hastalığını bilmeden öldü. O da bize 'Gençlere sahip çıkın, onların elinden tutun' dedi. Onu çok özleyeceğiz" diye konuştu. Cenaze namazının ardından alkışlar eşliğinde Zincirlikuyu Mezarlığı'na doğru yol alan cenaze arabasına kızı Mehtap Ar binerken, Müjde Ar, Ercan Karataş ve Söz'ün kolları arasında güçlükle başka bir otomobile bindirildi. Zincirlikuyu Mezarlığı'nda da Aysel Gürel'i yanlız bırakmayan Sezen Aksu ve Zerrin Özer gözyaşlarını tutamadı. Koruması tarafından güçlükle ayakta durabilen Sezen Aksu, Gürel'in mezarına dikilmesi için bir fidan getirdi. Zerrin Özer gözyaşları içinde, sevdiği gözlükleri, peruğu, otrişi ve şalıyla toprağa verilen Gürel'le son kez konuşacağını söyledi. Özer "Beni yanlız bırakın, herkes gitsin, yalnız kalmak istiyorum. Onunla dertleşeceğim" diyerek mezarlıktan herkesin ayrılmasını bekledi.
Ä°ÅŸte vasiyeti
Mehtap Ar, annesi Aysel Gürel'in vasiyetini açıkladı: "Annemin vasiyeti şuydu: Tüm kadınlara söyle, bilsinler ki ben 80 yaşıma kadar çalıştım ve dimdik ayaktayım. Çalışmak ve ayakta kalmak güç ama ben başardım, tüm kadınlar da başarabilir."

Haberin Devamı

Bizim için üzülüyorum
Ayakta durmakta güçlük çeken Sezen Aksu, "Konuşacak durumda olsam konuşurum, gerçekten iyi değilim kusura bakmayın" diyerek gazetecilerin sorularını yanıtlamazken Gürel'i son yolculuğunda yalnız bırakmayan dostları şunları söyledi:
Nuri Alço: "Hayat dolu, yaşlanmayı kabul etmeyen çok büyük bestekar ve yazardı, onu özleyeceğiz."
Orhan Gencebay: "Aysel Abla diyince bir gülümseme geliyor yüzümüze, bizde öyle bir etki bıraktı kendisi. Firuze şarkını birlikte yapmıştık, Sezen Aksu, ben ve Aysel Gürel. Çok güzel zamanlarımız geçti. O şarkının bende anısı çok

Peruklarıyla gömüldü
farklıdır.
Yavuz Bingöl: Aysel Gürel'in kendisine bestelemek üzere bir şiir yolladığını söyleyen Bingöl, "Besteledim ancak okumak nasip olmadı, yeni albümümde Aysel Gürel imzalı bir şarkı söyleyeceğim" dedi.
Sertab Erener: "Bu kadar sağlam, bu kadar hayatla dalga geçen, bu kadar üretken, çılgın ve olağanüstü, tariflere sığmayacak güzellikte bir insan Aysel. Bence olağanüstü bir kadındı ve hep öyle kalacak aklımızda."
İbrahim Tatlıses: "Çok az samimiyetimiz vardı. Ama birlikte olduğumuz zamanlardaki neşesi muhabbeti, bilinen sevilen sayılan esprileriyle, kılık kıyafetiyle sempatik şirin bir anneydi."
Harun Kolçak: "Ben bizim için üzülüyorum Aysel çok güzel bir aleme geçti. Bu dünyadan, pislikten, kargaşadan kurtuldu. Atatürk Cumhuriye'nin kadının son gününe kadar temsil eden bir kahraman olarak kaybettiğimiz için üzülüyorum. İkincisi müzik dünyasında büyük bir boşluk yarattı."

Haberin Devamı

Peruklarıyla gömüldü
Â
Peruklarıyla gömüldü
Â
Peruklarıyla gömüldü

Son yolculuğuna kırmızı halıyla uğurlandı
Aysel Gürel'in tabutunun üzerinde pembe iki tane parlak simli gözlük, pembe taç ve yine pembe renk otriş vardı. Gürel'in vasiyeti üzerine mezarın içine prenses tacı, renkli gözlükleri, peruk ve gözlükle gömüldü. Caminin avlusuna kırmızı halı serilmesi dikkat çekerken, ziyaretçilerin Aysel Gürel'e düşüncelerini yazdıkları bir de hatıra defteri konuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!