Darısı bizim başımıza

Güncelleme Tarihi:

Darısı bizim başımıza
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2008 13:13

Türkler dünyanın en pahalı benzinini kullanadursun, Türkmenler'e benzin bedava. Türkmenistan'da elektrik, su ve doğal gaz da bedava.

Haberin Devamı

Türkiye, dünyanın en pahalı benzinini kullanmaya devam ederken Türkmenler, bugunden itibaren benzini bedava alacaklar. Ancak, bedava benzin uygulamasında aylık 120 litre sınırı var. Sınırı aşanlar, şimdiye kadar yaklaşık 1 sentten satın aldıkları 1 litre benzine, 7.5 sent (yaklaşık 60 Yeni Kuruş) ödeyecekler.

ELEKTRİK, SU, DOĞAL GAZ BEDAVA

Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov başkanlığında yapılan bakanlar kurulu toplantısında, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen aylık limitli ücretsiz akaryakıt verilmesi uygulamasının çerçevesi çizilerek kesinleşti. Doğal gaz, elektrik ve şebeke suyundan sonra akaryakıtı da vatandaşlarına bedava vermeye başlayan Türkmen yönetimi, araçlara dağıtılacak ücretsiz akaryakıt oranlarını açıkladı.

Petrol ve Doğal gazdan sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı Taçberdi Tagıyev, aylık belirli oranlardaki limiti aşan sürücülerin, akaryakıtı Türkmenistan hükümeti tarafından açıklanacak piyasa fiyatından satın alacaklarını açıkladı. Tagiyev, akaryakıt dağıtımını hızlandıracak modern benzin istasyonları projesini de tanıttı.

BİNEK ARABAYA 120, KAMYONA 200 LİTRE

Haberin Devamı

Hafta sonunda açıklanan karara göre, 3500 kilodan düşük ve 8 koltuğu aşmayan binek araçlara her ay 120 litre yakıt, ücretsiz verilecek. Kamyon, traktör ve otobüs gibi araçlarda ise bu limit 200 litre olarak belirlendi. Motosiklet kullanıcılarına ise aylık 40 litre ücretsiz akaryakıt verilmesi kararlaştırıldı.

BEDAVA BENZİN KUPONLARI DAĞITILIYOR

Araç kullanıcıları, bankalardan temin edilebilen özel kuponlarla bedava benzin almaya başladılar. Hafta sonunda dağıtılmaya başlayan kuponlar, araç sahiplerine 6 aylık süre ile veriliyor. Dünyada enerji fiyatlarının yükselmesine rağmen 15 yıldır akaryakıta zam yapmayan Türkmen yönetimi, yeni uygulamayla birlikte akaryakıt fiyatlarını artırdı. Limit fazlası benzinin litresi hafta başından itibaren 3100 manattan satılmaya başladı. Daha önce benzin 400 manattan satılıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!