Karaciğer dokusu naklinden bir gün sonra vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Karaciğer dokusu naklinden bir gün sonra vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2008 20:05

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde imam olarak görev yapan 33 yaşındaki Musa Durak, karaciğer yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde, ağabeyi Osman Durak’tan alınan dokunun naklinden bir gün sonra yaşamını yitirdi.

Kemer’e bağlı Kuzdere Köyü Gedelme Mahalle Camii'nde imam olarak görev yapan Musa Durak, karaciğer yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedaviye alındı. İyileşmesi için gerekli doku, Durak’ın Gaziantep’te öğretmen olarak görev yapan ağabeyi Osman Durak’tan geldi. Osman Durak'tan alınan karaciğer dokusu, 31 Ocak tarihinde Musa Durak'a nakledildi. Nakil öncesinde Durak’a destek olabilmek için Kemer ilçe merkezi, belde ve köylerden çok sayıda vatandaş hastaneye giderek, kan verdi.

Musa Durak, nakilden bir gün sonra hastanede vefat etti. Başta Kemer Müftüsü Mehmet Muslu olmak üzere, ilçede görev yapan imamlar tarafından hastane morgundan alınarak Kemer’e getirilen Durak’ın cenazesi, ardından toprağa verilmek üzere memleketi Çorum’a gönderildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!