Edirne’den Kars’a kadar kar altındayız

Güncelleme Tarihi:

Edirne’den Kars’a kadar kar altındayız
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 30, 2008 00:00

Kara kış, başta Doğu Anadolu olmak üzere pek çok bölgede etkili oluyor. Birçok yerde çığ düşmesi sonucu yollar ulaşıma kapanırken, binlerce araç da yollarda mahsur kaldı. Hakkari’de iki kişi çığ altında kayboldu, Gaziantep’te bir kişi donarak öldü. Bir çok yerde uçak seferleri iptal edildi. Binlerce köy yolu kapandı. Bu arada, Ahmet Muhip Dıranas’ın "Kar" şiirini okuyup hüzünlenenler de var.

Haberin Devamı

GAZİANTEP’te, Çimento kavşağı civarında yol kenarında hareketsiz yatan bir kişiyi fark eden vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Üzerinden kimlik çıkmayan 50 yaşlarındaki kişinin donmak üzere olduğu belirlenince ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

Hakkari Yüksekova’daki Kadıköy köyüne dün çığ düştü. Çığ altında kalan Aziz Fidan ile amca oğlu Mehmet Fidan’ın kurtarılması için köylüler çalışma başlatırken Jandarma Komutanlığı’ndan yardım istendi. Jandarma ile Sivil Savunma Arama Kurtarma ekipleri köye ulaşmak için yola çıktı. Niğde’de 4 öğretmen Niğde Evleri’ne giderken tipiye yakalandı. Üç öğretmen güçlükle Niğde Evleri’ne ulaşırken, Münir Koç (50), yolunu kaybetti. Koç’un cep telefonu ile arayıp kaybolduğunu belirtmesi üzerine arkadaşları durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma, polis ve AKUT ekipleri 3.5 saat süren aramadan sonra öğretmen Koç’u donmak üzere iken bularak kurtardı. Manisa’da Soma İlçesi’nin Söğütçük Köyü’nde, tipide yolunu kaybederek, dağda 24 saat mahsur kalan Erkan Topal (14), jandarma ve AKUT tarafından kurtarılarak tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Manisa Spil Dağı’na 46 öğrenciden oluşan izci grubunu götüren İhsan Aslan’ın otobüsünün lastiğindeki kar zinciri koptu. Öğrenciler jandarma tarafından Spil Dağı’na götürülürken zinciri tamir etmek isteyen Aslan, bunu başaramayınca 10 saat dağda mahsur kaldı. Aslan’ı jandarma ve AKUT donmak üzereyken kurtardı.

ÇIĞA DİKKAT

Tunceli-Pülümür Karayolu’nda önceki gün tipi nedeniyle mahsur kalan 1 otobüs, 1 kamyon ve 1 otomobilde bulunanlar telefonla yardım istedi. Pülümür’den yola çıkan Karayolları ekibi mahsur kalan 30 kişiyi 5.5 saat sonra kurtardı. Bölgede en az 15 noktada çığ düşerken, Tunceli-Ovacık karayolunda özel otomobillerinde kalan 13 kişi kurtarıldı. Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde yüksek kesimlerde kar kalınlığı 2.5 metreyi bulurken, tek katlı evler kar altında kaldı. Kayseri-Ankara karayolu, tipi nedeniyle gece yarısından itibaren Kırşehir-Mucur arasında ulaşıma kapandı. Yüzlerce araç yollarda ve dinlenme tesislerinde yolun açılmasını beklemek zorunda kaldı.  Erzincan-Erzurum karayolunun 47’inci kilometresine önceki akşam çığ düştü. Yüzlerce araç yolda mahsur kaldı. Karayolları ekipleri dokuz saatlik çalışmanın ardından yolu açtı. İstanbul’dan Iğdır’a giden yolcu otobüsü dün saat 07.00 sıralarında Erzincan yakınlarında karlı yolda kayarak devrildi, 19 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

İSTANBUL’DA BOL KAZA

İstanbul’da öğle saatlerine kadar 104 maddi hasarlı kaza meydana geldi. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 2 bin 49 personel, 909 araçla tüm gece ana arterlerde tuzlama ve solüsyon serpme çalışması yaptı. Olumsuz hava şartları nedeniyle Kayseri-İstanbul, İstanbul-Kayseri İstanbul-Sivas, Konya-İstanbul Ankara-Adıyaman, Ankara-Siirt, Ankara-Diyarbakır, İstanbul-Adıyaman, Adıyaman-İstanbul uçak                seferleri yapılamadı.

Muş-Kulp karayolu, Kozma Dağı mevkisinde çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı. 4 kişi, kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı. Bitlis’in Ahlat İlçesi’nde bulunan Nazik Gölü, aşırı soğuk yüzünden dondu. Aksaray’da ise Adana, Konya, Ankara ve Nevşehir’e bağlayan karayolları ulaşıma kapandı. Antalya’nın Akseki İlçesi yakınlarında Sivas’tan yola çıkan bir yolcu otobüsü saat 04.00 sıralarında tipi nedeniyle mahsur kaldı. Karayolları ekipleri, otobüsteki 50 yolcuyu öğle saatlerinde kurtardı.

Haberin Devamı

EGE BÖLGESİ’Nİ FIRTINA UÇURDU

İZMİR’de önceki akşam başlayan ve hızı saatte 92 kilometreye kadar ulaşan poyraz fırtınası, elektrik direklerini ve yol kenarındaki ağaçları devirdi, elektrik telleri koptu. Bayraklı’da 44 yaşındaki Gündoğan Çetinkaya’nın oturduğu evin çatısı uçtu. Alsancak Vapur İskelesi’nde bağlı olan vapurun halatı koptu. Urla’ya sekiz saat elektrik verilemedi. Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde ise saatteki hızı zaman zaman               70 kilometreyi aşan fırtına hayatı felç etti. Gündoğan, Göltürkbükü ve Yalıkavak beldelerinde küçük balıkçı kayıkları battı. Elektrik ve telefon telleri koptu, birçok belde ve köy karanlıkta kaldı. Muğla                kent merkezinde Cafer Göz’e ait ahır çöktü, beş koyun ve bir çoban köpeği               telef oldu. İki otomobil ve iki                     kamyonet zarar gördü. Çok sayıda                   otobüs durağı kullanılmaz hale geldi.

Haberin Devamı

ZEHÄ°RLENME VAKALARI ARTTI

YOĞUN kar yağışının etkisini sürdürdüğü yurtta soba zehirlenmeleri de arttı. Kayseri’de 35 yaşındaki Rukiye Koçyiğit, evde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü. Develi İlçesi’nde de Asiye Canıtez (50), evde sobadan sızan gazdan zehirlenerek       hayatını kaybetti. 72 kişi çeşitli hastanelerde tedaviye alındı. Sivas’ta 47 kişi, Muş’ta 34 kişi, Denizli’de 5 kişi, Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde 11 kişi, Niğde’de 47 kişi, Afyonkarahisar’da 14 kişi, Konya’da 158 kişi sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.

OTOMOBİL DEREYE UÇTU, 5 KİŞİ ÖLDÜ

 HATAY’da Payas Beldesi’ne giden Ömer Çelik (45) yönetimindeki 31 L 0032 plakalı otomobil, Dörtyol Ä°lçesi’nde aşırı yaÄŸmur nedeniyle kayganlaÅŸan yolda kontrolden çıktı. Direksiyon hakimiyetinin kaybolduÄŸu otomobil, Kuru Dere üzerindeki 4 metrelik köprüden dereye uçtu. Kazada Ömer Çelik ile eÅŸi Naile (40), baldızı Seyhan (30), çocukları Ãœmit (4), Makbule (10) olay yerinde yaÅŸamını yitirdi. Çiftin çocukları Burak (12) ve Enes (11) ise yaralandı.     Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!