Başkent’te karne heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Başkent’te karne heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2008 00:00

Türkkonut İlköğretim Okulu’ndaki törende öğrencilere karnelerini İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta verdi. MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım ve Türkkonut Genel Başkanı Yılmaz Odabaşı da katıldı.

BAŞKENT’te yaklaşık 850 bin öğrenci dün karnelerini aldı. İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta Çayyolu’ndaki Türkkonut İlköğretim Okulu’nda karne verdi. Türkkonut İlköğretim Okulu’ndaki törene ayrıca MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım ve Türkkonut Genel Başkanı Yılmaz Odabaşı da katıldı.

Öğrencilerin mini bir konser verdiği karne töreninde renkli görüntüler oluşurken MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik yeni karne sisteminin yeniliklerinden bahsetti. Çelik şunları söyledi:

"Bu sene karne parasını tarihe karıştırdık. Artık her karne döneminde sıkıntılı olaylar yaşanmasına sebep olan karne parasını getirdiğimiz yeni sistemle sona erdirdik. Bilgisayardan çıktı olarak alınan ve öğrencilere verilen bu karnelerle bir sıkıntıyı daha sonlandırdık. Bazı öğrencilerin notlar değiştirerek ailelerini yanılttığı dönem de geride kaldı. Ailelerimiz www.meb.gov.tr adresine girerek çocuğunun internet üzerinden görebilir.

Ayrıca öğretmen arkadaşlarımıza öğrencilere ara tatilde ödev vermemelerini söyledik. Lütfen buna sadık kalınsın. Velilerimiz de değerlendirmelerinde iyiyse iyi olup kötüyse çocuklarından uzaklaşmasınlar. Çocuklarının yanlarında olsunlar."

Konuşmasına Türkkonut Genel Başkanı Yılmaz Odabaşı’na teşekkür ederek başlayan Müdür Balta törende şöyle konuştu:

"Öncelikle üç okulumuzun hamiliğini üstlenen değerli hayırsever Yılmaz Odabaşı’na ne kadar teşekkür etsek az. Bugün 850 bin öğrenciyle bir karne dönemi heyecanını daha yaşıyoruz. Mustafa Kemal’in gösterdiği yolda gençleri yetiştirmenin verdiği şevkle yola devam ediyoruz. Onun dediği gibi başı öne eğik değil başı dik bir ulus olmak için yapacağımız tek şey çalışmak."

Okulu yaptıran Odabaşı ise büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirterek ihtiyaç oldukça okul yaptırmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bakkal Amca’dan öğrencilere lokum

TESK ve Türkiye Bakkallar Federasyonu Başkanı Bendevi Palandöken Mimar Kemal İlköğretim Okulu öğrencilerine lokum ve bisküvi dağıttı. Eski gelenekleri hatırlatmak istediklerini söyleyen Palandöken, "Çocuklarımız unutmasınlar Bakkal amcaları her zaman yanlarında" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!