Mucize bebek doğdu adı Sadi Rıza oldu

Güncelleme Tarihi:

Mucize bebek doğdu adı Sadi Rıza oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2008 00:00

Menenjite bağlı olarak 20 gün önce beyin ölümü gerçekleşen ve makineye bağlı yaşatılan Yıldız Alçı’nın karnındaki 27 haftalık bebeği dün sezaryenle dünyaya getirildi. 750 gram ağırlığındaki erkek bebeğe Sadi Rıza adı verildi. Yıldız Alçı’nın organları ise hastalara umut oldu.

İSTANBUL Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi’nde Prof. Dr. Rıza Madazlı başkanlığındaki ekip tarafından durumu yakından takip edilen Yıldız Alçı’nın tansiyonu, dün 17.15’te düşmeye başladı. Genel durumu kötüleşince, doktorlar bebeğin hayatını riske atmamak için Yıldız Alçı’yı doğuma aldı. Sezaryenle alınan erkek bebek, 750 gram ağırlığında dünyaya geldi. Beyin ölümü gerçekleşmiş anneden meydana gelen Türkiye’de ilk, dünyada 14’üncü vaka olan Sadi Rıza, Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi’nde kuvöze alındı. Bebeğin sağlık durumu Prof. Dr. Barboros Ilıkkan başkanlığındaki ekip tarafından saniye saniye izleniyor.

48 SAAT KRİTİK

Doğumun ardından basın toplantısı düzenleyen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Yanardağ, "750 gram ağırlığında sağlıklı bir erkek bebek dünyaya geldi. Bebek hem erken, hem enfeksiyonlu bir anneden doğduğu için risk altında. Kritik 48 saatimiz var. Ama beklenenden daha iyi durumda olması bizi sevindiriyor. Organları gelişmesini tamamlayamadığı için anne karnı dışında bu organların gelişimi tamamlanacak. Bunun için süreye ihtiyacımız var. İnşallah iyi olacak" dedi. Yıldız Alçı’nın iki böbreği uygun donör bulununca nakledilecek. Yıldız Alçı’nın cenazesi, bugün toprağa verilmek üzere memleketi Ağrı’nın Tutak Atabindi Köyü’ne götürülecek. Yıldız Alçı’nın ve Sadi Rıza’nın tüm masrafları hastane tarafından karşılanacak. 

Bir yanım ağlıyor

BEBEĞE bakamayacağı için "Fişi çekilsin" diyerek bebeğin yaşatılmamasını isteyen Yıldız Alçı’nın resmi nikáhsız birlikte yaşadığı Erdinç Ceyhan ise oğlunun doğum haberini hastanede aldı. Erdinç Ceyhan, "Bir yanım ağlıyor. Eşimi kaybettim çok üzgünüm, çocuğum oldu sevinçliyim. Zor olacak ama Allah’tan ümidimizi kesmedik" diye konuştu.

Karaciğeri hemşireye nakledildi
/images/100/0x0/55eaf5fef018fbb8f8a1e0fe


YILDIZ Alçı’nın karaciğeri 1.5 yıldır nakil için bekleyen 15 yıllık siroz hastası hemşire 53 yaşındaki Sebahat Bakır’a nakledildi. Sebahat Bakır, "Hem oğluna hem de bana hayat verdi. Ben de organlarımı bağışlayacağım" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!