Kayıt dışı istihdama hapis cezası geliyor

Güncelleme Tarihi:

Kayıt dışı istihdama hapis cezası geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2008 00:00

Hükümetin savaş açtığı kayıt dışı istihdama ağır cezalar geliyor. Kayıt dışı işçi çalıştıranlara hapis ve para cezalarının yanı sıra kamu ihalelerinden yasaklama da öngörülüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in hazırladığı istihdam paketi dünkü Bakanlar Kurulu’nda ele alındı. Yaklaşık 7 saat süren toplantıda, paketin son bir kez de Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren başkanlığındaki Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nda ele alınarak kesinleştirilmesi kararlaştırıldı.

ENGELLER KALDIRILACAK: Kabinenin ekonomi ile ilgili bakanlarının gözden geçireceği çalışma ile yatırım ve istihdamın önündeki engelleri kaldırmaya yönelik düzenlemeler öngörülürken, kayıt dışı istihdamı önlemeye yönelik de yatırımlar getiriliyor. Pakette, işverenlerin prim oranında 5 puanlık indirim ile işe alınan gençlerin bir yıl süreyle primlerinin devlet tarafından karşılanması gibi teşvikler öngörülüyor.

GEREKLİ ADIMI BEKLİYORUZ: Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, devletin yatırımları teşvik edip istihdamın geliştirilmesi için her türlü fedakarlığı yaparken, karşı taraftan da bu iyi niyetin karşılığında kayıt dışının önlenmesi konusunda gerekli adımları beklediklerini söyledi.

HEM HAPİS HEM PARA CEZASI: Toplam istihdam içindeki oranı yüzde 47’ye ulaşan kayıt dışı ile etkin mücadele edileceğini belirten Çiçek, bu konuda hapis ve para cezalarının yanı sıra kamu ihalelerinden yasaklama gibi yaptırımların getirileceğinin işaretini verdi. Çiçek, "Bazı ülkelerde bunun cezası 5 yıl hapistir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!