Soğuktan kaçan evsiz soluğu SHÇEK’te alıyor

Güncelleme Tarihi:

Soğuktan kaçan evsiz soluğu SHÇEK’te alıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2008 00:00

Aşırı soğukların yaşandığı bugünlerde Başkentteki evsizler, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumunun (SHÇEK) barınma evlerinde misafir ediliyor.

Kışı pazar yerlerinde ya da parklarda yatarak geçiren evsiz erkekler Behice Eren Çocuk ve Gençlik Merkezinde, evsiz kadınlar ise Çocuk Eğitim Tedavi Merkezinde (ÇETEM) barındırılıyor. Soğuk havada, sıcak bir yuva ortamı sunan merkezlerde, evsizlerin sağlık ve giyim ihtiyaçları da karşılanıyor.

Kış başından bu yana yaklaşık 70 kadın ve çocuğa hizmet verilen ÇETEM’de halen 13 kadın ve 1 çocuk barınıyor. Behice Eren Çocuk ve Gençlik Merkezinde ise 28 evsiz erkeğin ihtiyaçları karşılanıyor. Behice Eren Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Dernek, havaların soğumasıyla beraber merkezlerine başvuran evsiz sayısının arttığını belirterek, kış başından beri 75 evsiz erkeğin merkeze geldiğini söyledi.

Evsizlere sağlık kontrolü kapsamında öncelikle tüberküloz taraması yapıldığını kaydeden Dernek, "Evsizler yaşam koşulları itibariyle risk altında oldukları için bu tarz bir hastalıkla çok sık karşı karşıya kalabiliyorlar. Hem hizmet veren hem hizmet alanların sağlığı açısından bu taramayı yapıyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!