Doğmamış bebeğe başkandan ev sözü

Güncelleme Tarihi:

Doğmamış bebeğe başkandan ev sözü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2008 00:00

Kadir Topbaş, beyin ölümü gerçekleşen Yıldız Alçı’nın henüz dünyaya getiremediği, babası Erdinç Ceylan’ın da yoksulluk yüzünden bakamayacağını söylediği 6 aylık bebeğe, belediye olarak ev vereceklerini açıkladı.

BEBEĞİN sağlıklı bir şekilde doğmasını ve yaşamasını umut ettiğini dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, şunları söyledi:

"Bebek üzerine kayıtlı olmak ve 20 yaşına kadar satılamaz kaydıyla bir daire vermeyi taahhüt ettim. Böylece baba da bu çocuğunu dünyaya gelmesini mutlaka ve ısrarlı istesin. ’İstemiyorum’ demesin. Maddi imkánsızlıklar sebebiyle istemediği bu yavruyu hayata başladığı andan itibaren şanssız değil şanslı olarak dünyaya gelmesini sağlamak adına böyle bir taahhütte bulunduk. Bir yaşama el uzatmak önemli."

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu da Ceylan Intercontinental Otel’de düzenlenen bir etkinliğin ardından, "Ailenin ihtiyacına yönelik inceleme yaptık. Gerekli desteği vereceğimizi söyledik" diye konuştu.

BEBEĞİN MASRAFLARI

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Halil Yanardağ, 26 yaşındaki Yıldız Alçı’nın henüz doğmamış bebeğini yaşatmak için tüm hastane masraflarının kurumlarınca karşılanacağını söyledi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Seyfettin Uludağ ise dekanın bebeğin hastane masraflarının ödeneceğini açıklamasını yanlış bulduğunu söyleyerek, "Üniversitenin bu kadar parası yok. Başbakanlıktan bunun parasını rahatlıkla alabiliriz. Ben üniversitemi korumak zorundayım. Başbakanın bir sözü var, ben hastanede paramız yok diye hasta bakmayanın alnını karışlarım demiyor mu" dedi.

BEBEK 870 GRAMA ULAŞTI

CERRAHPAŞA Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Yanardağ, menenjite bağlı olarak beyin ölümü gerçekleştiği için yapay yaşam ünitesine bağlanan 26 yaşındaki Yıldız Alçı’nın henüz doğmamış bebeğinin dün yapılan son tetkiklere göre 870 gram olduğunu açıkladı. 26 haftalık olan bebeğin yaşaması için 30 haftasını doldurması gerekiyor. Bir komplikasyon gelişmeden 3 haftayı tamamlarsa yaşama şansı yüzde 90. Şu an yaşama şansı ise yüzde 50. Prof. Dr. Halil Yanardağ, "Bebek, dünya standartlarına göre ve tüm tıbbı etik kurallarına göre bunu hakediyor" dedi. Bebek, yoğun antibiyotik tedavisiyle korunmaya çalışıyor ama yine de risk altında. En büyük risk hastanın enfeksiyon riskinin çocuğa da yansıması ve de annenin ölmesi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Seyfettin Uludağ, bütün yaşam desteğine rağmen annenin tansiyonunun düşebileceğine ve oksijen azlığına bağlı olarak ölüm riskinin artabileceğine dikkat çekerek, "Bu durumda çocuğu çıkarmak için hazırlıklıyız" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!