7 yaşındaki çocuk, dedesinin otomobilini benzin döküp yaktı

Güncelleme Tarihi:

7 yaşındaki çocuk, dedesinin otomobilini benzin döküp yaktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2008 19:23

Eskişehir'de, 7 yaşındaki Yunus Emre T., evlerinin önünde park halinde duran dedesi Mehmet Ali T.'ye ait otomobili üzerine benzin döküp yaktı. Otomobildeki alevleri, olay yerine gelen itfaiye ekipleri sündürdü.

Şirintepe Mahallesi Kenar Sokak'ta saat 16.00 sıralarında meydana gelen olayda, Yunus Emre Tura, dedesi Mehmet Ali T.'ye ait Murat 131 marka 26 AV 009 plakalı otomobilin bagajındaki bidonunu alıp içinde bulunan benzinin bir kısmını evlerinin duvarına bir kısmını da otomobilin üzerine döktükten sonra çakmakla ateşe verdi. Alevler kısa sürede otomobili sardı.

Yangını görenler, polisi arayarak otomobilin kundaklandığı ihbarını yaptı. İhbar üzerine çok sayıda polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Evin duvarının ve pencerelerinin de zarar gördüğü yangını Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri kontrol altına alarak söndürdü. Yangında 57 yaşındaki Mehmet Ali T.'ye ait otomobil kullanılamaz hale geldi.

Bir hafta önce de geceleyin 2 otomobil ile bir minibüsün kundaklandığı aynı semtte meydana gelen araç yangını nedeniyle polis çevrede geniş çaplı araştırma yaptı. Yapılan araştırma sonunda yangını otomobilin sahibi Mehmet Ali T.'nin 7 yaşındaki torunu Yunus Emre T.'nin çıkardığı anlaşıldı. Otomobilin yanında da bir çakmak bulundu. Yunus Emre T., oyun olsun diye otomobilin üzerine benzin döküp çakmakla yaktığını söyledi. Yunus Emre, davacı ve şikayetçinin olmaması nedeniyle yakınları tarafından evine götürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!