Beyin ölümü gerçekleşti bebeği için yaşatılıyor

Güncelleme Tarihi:

Beyin ölümü gerçekleşti bebeği için yaşatılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2008 00:00

İki çocuk annesi ve 6 aylık hamile olan 26 yaşındaki Yıldız Alçı’nın fenalaşarak kaldırıldığı hastanede menenjit olduğu ortaya çıktı. Tedaviye alınan Alçı’nın yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleşti. Doktorlar, anne karnında 24 haftalık olan bebeğin alınabilmesi için, bir aya ihtiyaç olduğunu, bu süre içerisinde Yıldız Alçı’yı makineye bağlı yaşatmaya çalışacaklarını söyledi.

AltInŞehİr’de Şahintepesi Mahallesi’ndeki gecekonduda aralarında resmi nikah bulunmayan Erdinç Ceyhan ile yaşayan Yıldız Alçı, 3 Ocak Perşembe günü aniden fenalaştı. Yıldız Alçı, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Burada teşhis konulamayan Yıldız Alçı, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Yapılan kontrollerde Yıldız Alçı’nın menenjit olduğu tespit edilince hemen yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Sadi Sun Yoğum Bakım Ünitesi’ne yatırıldığı gün sabaha karşı beyin ölümü gerçekleşen Yıldız Alçı’nın karnındaki bebeğin ise yaşadığı tespit edildi. Doktorlar, 24 haftalık olan bebeğin alınabilmesi için 1 aylık süreye ihtiyaç olduğunu ve bu süre içinde Alçı’yı makineye bağlı yaşatmaya çalışacaklarını söyledi. Tıp literatüründe ender rastlanan bir olay olduğuna dikkat çeken doktorlar, annenin bu şekilde bir ay yaşamasının da zor olduğunu ifade ettiler.

Resmi nikahları olmadığı için kocası Erdinç Ceyhan’ın sigortasından yararlanamayan Yıldız Alçı’nın biri 7, diğeri 3 yaşında iki kız çocuğu bulunuyor. Bir markette çalışan Erdinç Ceyhan ise maddi durumunun çok kötü olduğunu belirterek "Neye üzüleceğimi bilmiyorum. İki çocukla baş başa kaldım. Karnındaki bebek yaşarsa ona nasıl bakacağım bilemiyorum. 7 yaşındaki çocuğumun kimliği olmadığı için de bu sene okula gönderemedim" dedi.

DOĞARSA TÜRKİYE’DE İLK OLACAK

Doktorlar, Yıldız Alçı’nın yaşatılması için ellerinden geleni yapıyor. Alçı’nın yaşaması için en önemli sağlık desteğinin, kalp ve damar yollarının açık tutmak için gerçekleştirilen ilaç tedavisi olduğu belirtildi.

Solunum cihazına bağlı olarak nefes alan Yıldız Alçı yaşatılabilirse doğum ancak sezaryenle gerçekleştiri-lebilecek. Cinsiyeti henüz belirlenmeyen bebek, dünyaya gelirse bu Türkiye’ye ilk kez gerçekleşmiş olacak. Sindirim sisteminin çalışmasına kadar her türlü desteğin verildiği Yıldız Alçı’nın cilt bakımı bile yapılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!