'Güzellik yarışması' adı altında horoz dövüşü

Güncelleme Tarihi:

Güzellik yarışması adı altında horoz dövüşü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2008 10:49

Uşak'ın Banaz ilçesinde düzenledikleri “Kanarya ve Horoz Güzellik Yarışması”nda horoz dövüştürdükleri ve kumar oynadıkları iddia edilen 28 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Banaz'da kullanılmayan bir un fabrikasında “Kanarya ve Horoz Güzellik Yarışması” adı altında horoz dövüşü yaptırıldığı ve kumar oynandığı bilgisini alan Uşak ve Banaz jandarma komutanlıklarına bağlı ekipler, Afyonkarahisar yolu mevkisindeki fabrikaya operasyon düzenledi.

Operasyonda Afyonkarahisar, Kütahya, Denizli, İzmir, Gediz, Sivaslı, Simav ve Uşak'tan geldikleri belirlenen 28 kişi gözaltına alınırken, bina içinde yapılan aramada, değişik cinslerde 32 dövüş horozuna el konuldu. Horozlar, Banaz İlçe Tarım Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Zanlılardan veteriner E.A'nın yasa dışı bir olayın yaşanmadığını ve herhangi bir suç unsurunun bulunmadığını iddia ederek, “Bu, Banaz Hayvanları Koruma Derneği tarafından düzenlenen, kanarya ve horoz güzellik yarışması. Burada damızlık kanarya ve horozları sergiliyor ve yarıştırıyoruz” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

N.A'nın ise 35 yıldır bu tür yarışmalara katıldığını belirttiği “Memoli” isimli Hint horozunun değerinin bin YTL olduğunu söylediği kaydedildi.

Banaz İlçe Jandarma Komutanlığı'nda işlemleri yapılan zanlılar, kumar oynamak ve oynatmak, hayvanlara kötü muamele etmek suçlarından Banaz Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!