Milli denizaltı için 2008’de düğmeye basılıyor

Güncelleme Tarihi:

Milli denizaltı için 2008’de düğmeye basılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2008 00:00

Savunma Sanayii Müsteşarı (SSM) Murad Bayar, 2008 yılının en büyük savunma projelerinin, hava savunma ve denizaltı projeleri olacağını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarına yönelik çok sayıda önemli projeyi SSM’nin yürüttüğünün altını çizen Bayar, 2008 yılında da, özgün üretime destek vererek, Türk Savunma Sanayisi’ni güçlendirmeye yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini vurguladı. Hava savunma sistemi tedariği çerçevesinde, Deniz Kuvvetleri, Hava ve Kara Kuvvetleri için yeterli sayıda füze ve füze fırlatıcıları alınacak.

AZAMİ YERLİ KATKI: Projede, azami oranda yerli savunma sanayii katkısı sağlanarak, yurt içi imkan ve kabiliyetlerin geliştirilmesi de amaçlanıyor. Hava Savunma Sistemi, Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi, Orta İrtifa Hava ve Füze Savunma Sistemi ile Uzun Menzilli Bölge Hava Savunma Sistemlerinde oluşuyor. Orta İrtifa Hava ve Füze Savunma Sisteminde, Orta menzil ve orta irtifada hava tehdit vasıtalarını tesirsiz hale getirerek Kara Kuvvetleri Komutanlığı tesislerinin ve birliklerinin nokta hava savunmasının sağlanması amaçlanıyor. Türkiye’nin almak istediği uzun menzilli hava savunma sisteminde ABD, Rusya, Çin ve İsrail gibi ülkelerin ürettiği füze tipleri bulunuyor. Bu konuda ABD ve Rusya iki ana rakip olarak çekişiyor.

MİLLİ DENİZALTI YOLDA: Milli Denizaltı Projesi kapsamında, Yeni Tip Denizaltı İmalatı Türkiye’de ve milli imkanlarla gerçekleştirilecek. Savunma sanayi alanında önemli projeler arasında yer alan Yeni Tip Denizaltı ihalesi çerçevesinde, denizaltılar Türkiye’de imal edilecek. Tüm bu projelerin karar aşamasında, 2008 yılındaki Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında önemli oranda ilerleme kaydedilmesi bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!