Stil sahibi 9 kadına sorduk

Güncelleme Tarihi:

Stil sahibi 9 kadına sorduk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2007 00:00

Davetler, partiler, konserler, çok özel organizasyonlarla dolu bir yıl daha geçti. Birbirinden şık kadınlar bu yıl da önemli gecelerde, önemli kıyafetler giydiler. Stil sahibi dokuz kadına, 2007’de giydikleri en iyi kıyafeti sorduk. Bu yılbaşı gecesinde ne giyeceklerini öğrendik ve o gece nasıl giyinmelinin ip uçlarını aldık.

Ebru Akel

Tuvana Büyükçınar’la aynı elbisenin iki farklı rengini giyeceğiz
/images/100/0x0/55eaf39af018fbb8f8a141c7


Kişi ne giyerse giysin o kıyafeti taşımayı bilmeli. Ben bunun avantajlarını iyi kullanan biri olduğumu düşünüyorum. 2007’de giydiğim en iyi elbise Alexander Mac Queen imzalı siyah elbiseydi. Aynı elbisenin bir başka rengini Victoria Beckham da giymişti. Bundan sebep, çok konuşulmuştu. Elbiseyi kırmızı ayakkabılarla tamamlamıştım. Yılbaşı gecesi özel bir partiye katılacağım. O gece Tuvana Büyükçınar’la beraber aynı modelin farklı iki rengini giyeceğiz. Onun yeni koleksiyonundan bir elbise olacak. Takı olarak o an elime ne geçerse onu takacağım. Yılbaşı gecesi hazırlığı için benim önerim herkesin önce kendi için hazırlanması.

Özgü Namal

Herkes hissettiğigibi giyinsin

Altın Portakal ödül gecesinde giydiğim Vakko Zac Posen elbise bu yılın en iyisiydi bence. Ayakkabılarım Blumarine, çantam da Vakko’ydu. Yılbaşı gecesi için henüz kesinleşmiş bir plan yok ama dostlarımla birlikte olacağım. Yılbaşı benim için o kadar önemli bir gün değil. O günkü ruh halime bağlı olarak hazırlanacağım. Ama ne giyinirsem giyineyim hediye küpelerimi mutlaka takacağım. Bence herkes o gece hissettiği gibi giyinmeli.

Ece Sükan

Güderi üzerine payetlerle şimşek işli John Callaghan elbisemi giyeceğim
/images/100/0x0/55eaf39af018fbb8f8a141c9

2007’de hatırlayabildiğim en güzel anım Paris’teydi. Paris Moda Haftası’nda Givenchy defilesinin sonrasındaki partiye giydiğim "Vintage Patrick Kelly" elbisem oldukça kült bir elbiseydi. Hatta Givenchy’nin tasarımcısı Ricardo Tisci’nin çok ilgisini çekmişti. Siyah, diz boyu, vücudu saran bu elbisenin tüm üst kısmı altın rengi büyük düğmelerle kaplanmış... Altına siyah dantel soket çoraplarla giydiğim siyah rugan Christian Louboutin ayakkabımı, vintage bir Chanel çanta ile tamamlamıştım. Saçlarımı dümdüz ortadan açık bırakmıştım. Her yılbaşında şık olmak, geceye özenmek hoşuma gider, bu çok sade ve arkadaşlar arasında bir yemek bile olsa. Ama illa da kırmızı veya parlak pullu payetli bir şeyler olmak zorunda değil tabii. Elbise tercih edilmeli diye düşünüyorum, çünkü aksini düşündüğümde yani pantalon- bluz veya etek- ceket, pek de benim kafamdaki görüntüye uymuyor.

Jean üstüne parlak bir bluz konsepti rahat hissedenler için olabilir ama benim için asla... Bence hoş bir elbise, ilginç bir saç aksesuvarı, hoş bir ayakkabı ve şık bir gece çantası ile yılbaşı gecesine hazır olabilirsiniz... Bir de en önemlisi saçınızı ve makyajınızı her zaman yaptığınız gibi yapın, riske girmeyin, eğer ipin ucu kaçıp deneysel hareketlere girilirse hayal kırıklığına uğranabilir. Ben parlak giymeyi sevenlerdenim. Yılbaşı gecesi gri güderi üzerine payetlerle bir ’şimşek’ işareti işlenmiş olan püsküllü ’ John Callaghan’ elbisemi giymeyi düşünüyorum. Bileğime bişeyler takıp, saçımı düz açık bırakacağım. Ayakkabı olarak da eski dolgu topuk YSL ayakkabılarımı giymeyi ve dolgu topuk sayesinde biraz daha rahat edebilmeyi düşünüyorum.

Sedef Avcı

Şık ve rahat birelbise, altına rugan ayakkabılar

Fashion TV Ödül töreninde giydiğim Hakan Yıldırım imzalı, bordo dilimli elbiseyi unutamıyorum. Kıyafet o kadar asildi ki, onu bozmamak için hiçbir şey takmadım. Bir de belindeki altın rengi kemer ona yetiyordu. Ayakkabılar yine Hakan’ın koleksiyonuna aitti. Yılbaşında dizi çekimlerine iki gün ara veriyoruz. O gün benim için dinlenme günü olacak. Eşim ve arkadaşlarımızla bir evde toplanmayı düşünüyoruz. Rahat ve şık bir elbise giymeyi tercih edeceğim. Ve onu en sevdiğim rugan ayakkabılarımla tamamlayacağım.

Bergüzar Korel

Vaktimin büyük bir bölümü kuaförde geçecek

2007’de giydiğim en güzel kıyafet Altın Portakal’da giydiğim Hakan Yıldırım tasarımı elbiseydi. Şu ana kadar tercih ettiğim kıyafetlerden farklı olduğu için zorlanabilirdim. Ama Hakan fiziğimi çok iyi bildiği için beni çok doğru yönlendirdi. Hiçbir takı kullanmadım. Sahnede sunum yaptığım için çanta kullanmadım. Hotiç’in Hakan Yıldırım’a özel tasarladığı ayakkabıyı giydim. Yılbaşı gecesi ne yapacağımız henüz belli değil. Ama gündüz vaktimin büyük bir kısmını kuaförde geçireceğim. Kendi tarzıma uygun, rahat edebileceğim en zarif elbisemi giymeyi planlıyorum. Takı takmaktan hoşlanmadığım için belki bir yüzük takarım. Yılbaşı geceleri her zaman çok uzun olduğu için özellikle ayakkabı seçimlerine çok dikkat etmek gerekiyor. Ben en çok buna dikkat edeceğim.

Sinem Güven

Hediye paketi gibi dolaşmayın

Tohum Vakfı’nın Esma Sultan’da düzenlediği davette giydiğim elbiseyle kendimi çok iyi hissetmiştim. Kendi adımı taşıyan "Sinem Güven" markasına ait "V" yaka, güzel bir göğüs dekoltesi olan, bayrak kırmızısı mini bir elbiseydi. Sadeliğin daha alımlı olduğuna inandığım için saçlarımı evde kendim basitçe yana ayırıp at kuyruğu yaptım. Takı olarak da saatimi, tek taş küpelerimi ve yine kendi tasarladığım yakut ve elmas ay-yıldızlı yüzüğümü taktım. Yüksek ve ahşap topuklu siyah deri bir ayakkabı ve küçük bir gece çantası ile tamamladım.

Yılbaşı gecesi için seçim yapılırken gidilecek mekan ve gecenin niteliği göz önüne alınmalı. Bütün gecenin ayakta geçirileceği bir partiye gidiliyorsa dolgu topuk ya da düz ayakkabı giyilmeli. Büyük ve elde taşınan çantalar bir süre sonra bela olacaktır. Çapraz takılabilen bir çanta tercih edilmeli. Daha şık bir mekanda oturmalı bir davete gidiyorsak uzun, dekoltesi olan (Ben sırt dekoltesini tercih ederim) bir elbise giyilebilir. Bu arada dekolteniz iddialı ise naturel saçlar ve buğulu hafif bir makyajla hoş bir tezat yapabilirsiniz. Hem kuaförde sıra beklemekten ve hediye paketi gibi dolaşmaktan kurtulursunuz.

Gülben Ergen

Simli elbisem ve ben Paris’te olacağız

2007’de kendimi en güzel hissettiğim an fotoğrafta gördüğünüz an. Evimin verandasındayım. Üzerimde Elie Saab’dan uçuş uçuş bir elbise. Ben tek kelime ile Elie Saab kadınıyım. Saçlarım doğal ve dağınık, ayaklarım çıplak. İncecik bir fondöten, kayısı tonlarda allık, bol rimel, işte ben. Şıklık benim için rahat ve içinde özgür olabileceğim, kendimi doğru ifade edebileceğim kıyafetler demek. Bunu öğrenip, uygulamaya başlayalı 4-5 sene oldu.

Eşim ve oğlumla 2008’e Paris’te gireceğim. Kıyafetimi valizime yerleştirdim ama daha güzelini orada bulur alırsam, bir değişiklik olabilir. Gri gümüş rengi, yakası kendinden simli, zarif, şık ve rahat, diz boyu mini bir elbise seçtim. Bu senenin modası siyah rugan çizmelerim elbiseme çok yakışıyor ama düz lame babetlerim her an yedekte. Siyah opak çorap giyeceğim. Takılarım beyaz altın, abartısız. Üzerime siyah kaşmir minik bir bolero alacağım. Saçımı kendim sımsıkı bir at kuyruğu yapabilirim. Ama eğer Atlas izin verirse Alexandre Coiffeur’de zarif, yumuşak bir topuz yaptırmaya gidebilirim. Makyajım her zamanki gibi en kolayı, bol rimel, siyah kalem, kayısı ten, işte ben. Bu yazıyı okuyanlara tavsiyem tüm zamanların garanti rengi siyahı bile seçseler altın ya da bronz takılarla renklendirsinler. Kırmızı ruj sürecekler üzerinden mutlaka pudra geçsin ve sık sık tazelesin. MAC’in kalıcı kırmızısı gerçekten çok iyi. Tam on ikide nar kırmayı, bir dakika musluktan su akıtmayı ve her şey muhteşem diye haykırmayı unutmayın.

Fadik Sevin Atasoy

Kıyafetin hikayesi önemli

Bu yıl en severek giydiğim kıyafet, Altın Portakal’daki uluslararası açılış gecesinin sunuculuğunu yaptığım elbiseydi. Benim için kıyafetten önemlisi hikayesi. O geceye hazırlanmadan önce hastaneye kaldırılmıştım, sabaha kadar serum verildi. İyileşmemde üç önemli S’nin etkisi var: Serum, sabaha kadar başımda bekleyen Serap veeee sahne. Ne zaman bu fotoğrafa baksam aklımda bu üç dilek beliriyor. Yeni yılı da bu üç dilekle karşılayacağım: Sağlık, dostluk ve sahne. Yeni yılda canlı yayındayım, özellikle kabul ettim. Hani derler ya seneye nasıl başlarsan öyle gidermiş diye... Ne giyeceğimi daha planlamadım. Ama ne önemi var. Yeter ki arkasında güzel bir anı ve hikaye bıraksın.

Pınar Altuğ
/images/100/0x0/55eaf39af018fbb8f8a141cb

Beyaz bir atlet giysem bile takılarla parlatırım

Benim en favori giysim nişan gecemde giydiğimdi. Disko topu görüntüsü istemiştim. Kumaşı modacım sevgili Perihan Akı’yla beraber seçtik. Artan kumaştan yağmurun kullanması için bir kravat çıkarmayı da unutmadık. Kıyafetin eteğindeki deseni ayakkabıların üzerine kullandık. Nişantaşı Pabucci’de bana tam istediğim gibi bir sandalet hazırladılar. Rahat dans edebilmek için düz ayakkabı giymeyi tercih ettim, çanta almadım. Saçlarım düz fönlüydü. Makyajım bütün geceyi çıkarabilecek sağlamlıkta, Ülker Mutlucan’ın elinden çıkmaydı. Kulağımda tek taşlarım, parmağımda da alyansım, nişanlımın hediyesi olan tek taşım ve kayınvalidemin nişan hediyesi olan aile yadigarı yüzüğüm vardı.

Yılbaşı gecesi bir ev partisinde olacağımız için ya mini etek üzerine parıltılı bir atlet ya da jean üstü bir bluz olur. Beyaz bir atlet giysem bile takılarla parlatırım. Saçlarım yine fönlü olur ve hafif, gecenin ilerleyen saatlerinde deforme olmayacak bir makyaj yeterli. Yılbaşı gecesi eğlence ön planda olmalı, güzel görüneceğim diye gece boyu rahatsız olacaksam bu pek bana göre değil.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!