Internetten polis uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Internetten polis uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2007 00:00

Alkollü araç kullanımı nedeniyle trafik kazaları her yıl artarken, Ankara Emniyeti, internet sitesi aracılığıyla sürücüleri uyarıyor.

EMNİYET’in internet sitesinde, rakı üzerinden alkolün sürücü üzerindeki etkilerine şu örnekler veriliyor: "0.5 promil alkol bulunan yani l duble rakı içen sürücü, hiç alkol almamış sürücüye göre 2 kat fazla kaza riski ile karşı karşıya. Alkol oranı l promil olursa yani 2 duble rakı içildiği varsaydırdığında sürücünün aldığı risk 10 katına çıkacaktır. Bu miktar sizin için hala yeterli değilse ve siz "ben bir duble daha içerim" diyorsanız almış olacağınız risk 25 katına çıkar."

BÖYLE ETKİLİYOR

Çeşitli araştırmalarda, alkol alındıktan sonra miktarına göre ortaya çıkan fiziksel değişimleri şöyle sıralanıyor: 0.2 promil: Ruh halinin değişmesi, vücut ısısında yükselme, kontrolün azalması. 0.5 promil: Belirgin bir gevşeme, dikkatin azalması, koordinasyon ve muhakeme bozukluğunun başlaması. Yasal sınır. 0.8 promil: Koordinasyon, algı ve muhakemede belirgin bozulma. 1 promil: Sarhoşluk belirtileri, muhtemel mahcup edici davranışlar, bir an neşeli bir an üzgün olmak gibi ruh halinde gidip gelmeler. 1.5 promil: Ayakta durma, yürüme ve konuşmada güçlük çekme, denge kaybı. 2 promil: Ağrı ve diğer fiziksel duyumların azalması, ağlama ve gülme arasında gidip gelmek gibi belirgin duygusal tutarsızlıklar. 3 promil: Reflekslerin azalması bilinçte bulanıklık, pek çok kişide bilinç kaybı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!