Sınav renkleri

Güncelleme Tarihi:

Sınav renkleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2002 01:42

Diyarbakır’da kameralı koruma

Kopyacılıktan sabıkalı Diyarbakır'da polis sıkı önlem aldı. 1999’da matematik sorularının yanıtları satılmış, geçen yıl da 20 kişi kopyadan yakalanmıştı. Sınav sorularının bulunduğu Dicle Üniversitesi'ndeki bir oda soruların çalınma ihtimaline karşın 24 saat kameralı sistemle izlendi. 1 komiser ve 10 polis memuru sınav saatine kadar odanın korumasını üstlendi.

Batman’da düğün yasağı

Batman'da ÖSS için ilk kez düğün ve nişan yasağı getirildi. Kent merkezinde 22 binada yapılan ve toplam 6 bin öğrencinin girdiği sınavlar için kent merkezinde yapılması gereken 35 düğün ve nişan töreni ertelendi. Batman Valiliği, sınava giren öğrencilerin gürültüde motivasyonunun dağılmaması için düğün ve nişan törenlerine izin verilmediğini açıkladı. Öğrenci ve velileri ise valiliğin aldığı kararı yerinde buldu.

Özürlülere üst katta sınav

İzmir'de sınav sabahı yoğun bir trafikle başladı. Bedensel engelli adaylar İzmir Fen Lisesi'nde sınava alındı. Ortopedik engelli, tekerlekli sandalyeli bazı adayların durumu bilinmediği için üst katlardaki salonlara verildikleri belirlenince hemen sorun çözülüp, zemindeki salonlarda sınava girmeleri sağlandı.

Gürültüyü trafik polisi önledi

Kayseri’de öğrencilerin sokaktaki gürültüden etkilenmemesi için trafik polisleri yoğun çaba sarfetti. 

Oto pazarı kurulmadı

Adana'da her pazar Seyhan Rotary Anadolu Lisesi yanına kurulan Yüreğir 2'nci El Otomobil Alım Satım Pazarı gürültü olmaması için dün kurulmadı. Otomobillerini satmak için pazara getiren yurttaşlar ise okuldan uzak yol kenarına park ederek alım satım yaptı.

Aranan PKK'lı sınavda yakalandı

VAN'da 'PKK terör örgütüne yardım ve yataklık' suçundan aranan Reşit Ayaz, ÖSS sınavına girmek isterken polis ekipleri tarafından yakalandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!