Savaş Dinçel, vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Savaş Dinçel, vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2007 09:00

Tiyatro sanatçısı Savaş Dinçel, vefat etti.

Haberin Devamı

Savaş Dinçel'in hayatı için tıklayın!

Savaş Dinçel'in fotoğrafları için tıklayın...

Evinde iç kanama geçiren Dinçel (65) ambulansla kaldırıldığı Memorial Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Memorial Hastanesi Kalp Cerrahisi Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, hastanede yaptığı açıklamada, Dinçel'in ağır iç kanama neticesinde hayatını kaybettiğini belirterek, gece rahatsızlanın sanatçının, hastaneye getirildiğinde şoka girmiş olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Sönmez, bir saat boyunca “geri getirme çalışması yaptıklarını” ifade ederek, başarılı olamadıklarını kaydetti. Sönmez, “Kendisi Ekim ayında göğüs aort anevrizması nedeniyle hastanemizde ameliyat olmuştu. Ölümüne neden olan rahatsızlığın bu ameliyatla bir ilgisi yok” dedi.

Dinçel'in yoğun şekilde sigara içtiğini ifade eden Prof. Dr. Sönmez, sanatçının, ameliyattan sonra sigarayı bırakacağına söz vermesine rağmen bunu yapmadığını anlattı.

Hastaneye gelen tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen ile Mehmet Ali Alabora, Dinçel'in eşi Sumru Dinçel ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geçirdiği iç kanama sonucu hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Savaş Dinçel'in ailesine ve sanat camiasına başsağlığı diledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre Bakan Günay, Dinçel'in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.

Günay, mesajda şunları kaydetti:

“Değerli sanatçımız Savaş Dinçel'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Türk tiyatrosunun gelişimine yaptığı katkılar ve başarılı çalışmaları ile daima saygı ile anacağımız merhum Dinçer'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sanat camiamıza başsağlığı dilerim.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!