Bağ-Kur’lunun basamak krizini genelge çözdü

Güncelleme Tarihi:

Bağ-Kur’lunun basamak krizini genelge çözdü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2007 00:00

Hürriyet’in gündeme taşıdığı, 9 bin 451 Bağ-Kur basamak mağdurunun sorununa çözüm getirilerek, ilgili uygulama genelgesi teşkilata gönderildi.

Bu mağdurların aylıkları yeniden hesaplanacak ve 150-200 YTL arasındaki artış aylıklarına yansıtılacak. Maaş farkları da bir kerede ödenecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hürriyet’in sorusu üzerine, basamak satın alıp da aylıkları buna paralel artmadığı için 9 bin 451 kişinin mağdur olduğunu belirtti. Çelik, bu kişilerin aylıklarının 150-200 YTL arasınla yeniden belirleneceğini söyledi.

HÜRRİYET’İN HABERİ: CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya da Hürriyet’in haberi üzerine konuyu Meclis gündemine getirerek, Bağ-Kur mağdurlarının durumunu Bakan Çelik’ten sormuştu. Çelik, Yalçınkaya’nın önergesine verdiği yanıtta, Bağ-Kur’da basamak satınalanların mağdur olduklarının ve aylıklarının düşük kaldığını itiraf etmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, basamak satın alarak hak elde eden Bağ-Kur’luların emekli maaşlarına basamak artışlarının yansıtılacağını duyurdu. Açıklama şöyle:

İTİRAZ GELDİ: Basamak yükseltme hakkından yararlanan 9 bin 451 kişiye Ocak 2007’de basamak yükseltme öncesindeki durumlarına göre geçici aylıkları, haziranda ise belirlenen esaslara göre yeni aylıkları bağlandı. Ancak, bu sigortalılardan basamak yükseltme için ödedikleri fark prim tutarlarına göre bağlanan aylıklarının düşük olduğu yönünde başvuru ve itirazlar geldi.

ESASLAR YENİDEN BELİRLENDİ: Bunun üzerine bu sigortalılarımıza bağlanacak aylıkların esasları yeniden belirlendi ve sigortalıların mağduriyetlerinin giderilmesi için genelge çıkarıldı. Bu duruma göre; aylıklarında 150-200 YTL arasında artış olacak. Aylık başlangıç tarihinden bugüne kadar oluşan fark tutarları da bir kerede hak sahiplerine ödenecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!