Finalistlerin oylaması devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Finalistlerin oylaması devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2007 00:00

Hürriyet Otoyaşam olarak her yıl düzenlediğimiz ’Türkiye’nin en beğenilen otomobilleri’ yarışması Otobil’de finale kalan otomobiller belirlendi. Bu yıl Petrol Ofisi, Damat/Tween/ADV ve Intercity’in sponsorluğunda dördüncüsü düzenlenen Otobil’de 49 aday kendi segmentlerinde yılın en beğenilen otomobili olmak için yarışmaya devam ediyor.

Finalistleri her hafta Otoyaşam gazetesinde tanıtmaya devam edeceğiz. Otobil yarışmasına katılarak Türkiye’nin en beğenilen otomobillerini seçmek isteyenler, www.hurriyet.com.tr, www.hurriyetoto.com, www.e-kolay.net veya www.cnnturk.com internet adreslerine girip ’OTOBİL’ logosuna tıkladıktan sonra, ad, soyad, e-mail ve adres bilgilerini doldurmaları yeterli. Ayrıca Hurriyet.com.tr üyeliği olanlar, bu şifre ve kullanıcı adlarını yazarak da oy kullanabilecekler. Her segmentte favoriniz olan finalist otomobil için oy kullanabilirsiniz.

Yarışmada bu yıl yer alan 16 segment şöyle: "Küçük A, Küçük B, Giriş, Orta Sedan, Orta Hatchback, Orta Üst, MPV, Üst, Coupe Cabrio, Coupe Cabrio Üst, 4X4, Lüks 4X4, Lüks, Pick-up, Hafif Ticari Araçlar, Yerli Binek.

85 kişi oy kullanıp hediyeler kazanacak

6 Şubat günü yapılacak tören ile birincilik kupalarına kavuşacak otomobiller ortaya çıktıktan sonra, 13 Şubat tarihinde şampiyonlar Hürriyet Otoyaşam Gazetesi’nde duyurulacak. 20 Şubat’ta ise oy kullananlar arasında yapılacak olan hediye çekilişi ile kazananlar belirlenecek. 26 Şubat tarihinde ise birbirinden güzel armağanları almaya hak kazananlar Hürriyet gazetesinde açıklanacak. İşte o hediyeler:

5 ÇİFTE Wow Cremlin Palace’da 7 gece tam pansiyon ücretsiz konaklama

5 KİŞİYE Sony’den Bluetooth’lu Oto CD Çalar

5 KİŞİYE Navitech’ten portatif navigasyon sistemi

10 KİŞİYE AUTODROM’ileri sürüş teknikleri eğitimi

10 KİŞİYE PİRELLİ’den birer takım T hız grubu oto lastiği

10 KİŞİYE ADV/DAMAT/TWEEN’den 250 YTL tutarında hediye çeki

20 KİŞİYE PETROL OFİSİ’nden 100 YTL’lik akaryakıt çeki

20 KİŞİYE ZIEBART’tan boya parlatma ve ultra koruma sistemi.

OTOBİL’İN FİNALİSTLERİNİ TANIYALIM

KÜÇÜK A SEGMENTİ

CITROEN C1

Fransız Citroen’in en küçük modeli olan C1, şirin tasarımı ve küçük boyutları ile dikkat çekiyor. Bir şehir içi otomobilinden beklenebilecek her şeyi karşılayan C1’in biri benzinli biri dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneği bulunuyor. 1.0 litre hacmindeki benzinli motor 68 beygir maksimum güç üretiyor. 1.4 litrelik dizel motor seçeneği ise 54 beygir güç üretiyor. Tek donanım paketi ile satılan C1, küçük boyutlarına rağmen 4 kişi için yeterli iç hacim sunuyor.

KIA PICANTO

Dünya otomotiv pazarlarına sunduğu modellerle, zorlu bir rakip olduğunu ortaya koyan Güney Koreli Kia, Türkiye’de de ürün gamını çeşitlendirdi ve Picanto modeliyle küçük segmentte de yerini aldı. Küçük boyutları sayesinde, park manevraları daha kolay bir hal alıyor. Kia’nın ’B’ segmentindeki temsilcisi Picanto’nun 1.1 litre hacimli ve 65 beygir güç üretene bir motoru bulunuyor. Advance ve Comfort olmak üzere iki donanım seçeneğine sahip olan araçta otomatik vites seçeneği de bulunuyor.

PEUGEOT 107

Fransız Peugeot’un en küçük aracı 107, markanın diğer modellerinde de kullanılan geniş hava girişi sayesinde gülümseyen bir yüze sahip. Küçük boyutları ile şirin bir şehir otomobili olan 107 geniş iç mekanı ile dikkat çekiyor. 1.0 litre 68 beygir benzinli ve 1.4 litre 54 beygir dizel motor seçeneklerine sahip olan 107 Trendy isimli tek donanım seçeneği ile satılıyor. Ayrıca 2Tronik isimli hem otomatik hem de manuel olarak kullanılabilen şanzıman opsiyonel olarak sunuluyor.

KÜÇÜK B SEGMENTİ

OPEL CORSA

Opel Corsa 1982 yılında piyasaya sunulduğu tarihten bu yana sınıfında en çok tercih edilen modeller arasında yer alıyor. Dördüncü jenerasyonu ile Ekim ayında Türkiye’de satışa sunulacak olan yeni Corsa’da dört farklı motor seçeneği bulunacak. 1.2 litre 75 beygir ve 1.4 litre 90 beygir benzinli motor seçeneklerini 1.3 litre 75 ve 90 beygir gücündeki dizel motorlar takip edecek. Serinin en üst motor seçeneği olan, 1.7 litre hacminde 125 beygir gücündeki CDTI dizel motor ise yıl sonunda seçenekler arasına eklenecek. Araçta Enjoy, Sport ve Cosmo donanım paketleri sunulacak.

PEUGEOT 207

Tüm dünyada 5 milyon adet satan 206’nın yerine geçen 207, markanın 407 modeli ile başlattığı tasarım çizgilerine sahip. Önde büyük havalandırma ızgarası ile agresif bir görüntü sunan 207, aynı zamanda şirin bir otomobil olmayı da başarıyor. 1.4 litre 75 beygir ve 1.4 litre 90 beygir gücündeki benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra 1.4 litre 70 ve 1.6 litre 90 beygir gücünde dizel motor seçenekleri de 207’de bulunuyor. Araçta Trendy ve Premium olmak üzere iki farklı donanım seviyesi mevcut. 207, EuroNCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız alarak güvenliğini de kanıtlamıştı.

TOYOTA YARIS

Toyota’nın küçük modeli Yaris, yenilendikten sonra bu yıl başında Türkiye’de satışa sunulmuştu. Öncüsüne göre büyüyen boyutları ile geniş bir otomobil haline gelen Yaris, aynı zamanda EuroNCAP çarpışma testlerinden aldığı 5 yıldızla daha güvenli bir otomobil olduğunu da gösterdi. 1.0 litre 69 beygir, 1.3 litre 87 beygir benzinli ve 1.4 litre 90 beygir dizel motor seçeneklerine sahip olan Yaris’te, Terra, Sol ve Sol Special olmak üzere üç farklı donanım seçeneği bulunuyor. ’Multimode’ isimli otomatik şanzıman bütün motor seçeneklerinde opsiyonel olarak sunuluyor.

GİRİŞ SEGMENTİ

HYUNDAI ACCENT ERA

Büyük bir değişim geçirerek üst sınıfa yakın bir görünüme ve donanıma kavuşan Accent, ismine bir de ’Era’yı ekledi. Uygun fiyatı ile Türkiye’de orta ölçekli ailelerin büyük talep gösterdiği Accent Era’da 1.4 litre 97 beygir ve 1.6 litre 112 beygir gücündeki benzinli motorların dışında 1.5 litre hacminde ve 110 beygir gücünde güçlü bir dizel motor seçeneği de bulunuyor. Araçta Team, Select ve Style isimli üç farklı donanım seviyesi mevcut.

HONDA CITY

Honda’nın Gebze Şekerpınar’daki fabrikasında ürettiği City Sedan, küçük sınıfta yer alan bir model olmasına rağmen ölçüleri ile bir üst sınıfa meydan okuyor. Geniş bir iç mekana sahip olan City, fonksiyonel özellikleri ile de dikkat çekiyor. Halen Jazz’da da kullanılan 1.4 litre hacmindeki 83 beygirlik motor City’de performans ile yakıt tüketimini bir arada sunuyor. Bu motor 2800 d/d’de 119 Nm tork üretirken aracın yakıt tüketimi ise 100 kilometrede 5.6 litre olarak gerçekleşiyor. Honda City’de 5 ileri manuel şanzıman standart olarak sunulurken, 7 ileri yarı otomatik şanzıman ise isteğe bağlı olarak alınabiliyor.

SEAT CORDOBA

Çekici ve modern dizaynıyla, sınıfının referans otomobillerinden biri olan Seat Cordoba, Volkswagen teknolojisi ve sağlamlığıyla, bu segmentteki en başarılı otomobillerden biri. Arka kısmıyla kardeşi Seat Ibiza’dan ayrılan Cordoba’da çeşitli donanım paketleri mevcut. Araçta Referance, Elegance ve Stylance olmak üzere üç farklı donanım seçeneği mevcut. Seat Cordoba, 1.4 litre 75-80 ve 100 beygirlik benzinli motor seçeneklerinin dışında 1.4 litre hacminde 80 beygir güç üreten dizel motor seçeneğine de sahip.

ORTA SEDAN SEGMENTİ

HONDA CIVIC

Honda köklü modeli Civic’in, HB modelinden sonra Sedan versiyonunu da yeniledi. Türkiye’de üretilen sedan karoserli Civic, özellikle iç mekanda HB kardeşiyle benzer özellikler gösteriyor. 1.6 litre 125 beygir ve 1.8 litre 140 beygir olmak üzere iki farklı benzinli motor seçeneğine sahip olan Civic yeni otomatik şanzıman sistemi ile de dikkat çekiyor. Araç Dream, Premium, Elegance ve Executive olmak üzere dört farklı donanım seçeneğine sahip.

VOLKSWAGEN JETTA

VW Jetta, önceki nesil Bora’nın yenilenmiş hali. Jetta, Türkiye’de 1.6 litre 102 beygir, 1.6 litre FSI 115 beygir, 1.4 TSI 140 veya 170, 2.0 litre FSI 150 beygir benzinli motor seçeneklerinin dışında 1.9 litre 105 beygir ve 2.0 litre TDI 140 beygir motor seçenekleri Jetta’da tercih edilebiliyor. Primeline, Midline ve Comfortline donanım paketlerine sahip olan Jetta’da otomatik şanzıman seçeneği 115 beygirlik motor haricinde tüm versiyonlarda opsiyonel olarak tercih edilebiliyor.

VOLVO S40

2004 yılının ilk yarısında 2.4 litre 170 beygir ve serinin en güçlü versiyonu olan 2.5 litre 220 beygir güç ve 320 Nm tork kapasiteli T5 versiyonlarıyla Türkiye’de satışa sunulan Volvo S40 modelinin, motor seçenekleri arasına 1.6 litre 100 beygir, 1.8 litre 125 beygir benzinli ve 1.6 litre 110 beygir dizel versiyonu da katıldı. Yakın bir zamanda geçirdiği makyaj operasyonu ile güncelliğini korumaya devam eden S40, markanın amiral gemisi S80’e benzer tasarımı ile dikkat çekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!