Vali, müdürünü suçüstü yakalayan polisleri öptü

Güncelleme Tarihi:

Vali, müdürünü suçüstü yakalayan polisleri öptü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2007 16:00

ISPARTA Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürü Sadi Kahyaoğlu, “Resmi ilanlarını keserim” diye tehdit ettiği bir yerel gazetenin sahibinden, makamında 5 bin YTL rüşvet alırken suçüstü yakalandı. Kahyaoğlu gözaltına alınırken, Vali Şemsettin Uzun operasyonu yapan 2 polis memurunu yanaklarından öpüp tebrik etti.

Haberin Devamı

Vali Uzun, gözaltına alınan müdürü için “Bu arkadaş benim sağ kolumdu. Ya da en azından ben öyle biliyordum. Böyle yapması beni çok üzdü” dedi.

Eğirdir Ekspres adlı yerel gazetenin sahibi Mürsel Erben'in, Isparta Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürü Sadi Kahyaoğlu'nun kendisinden rüşvet istediğine yönelik şikayetini dikkate alan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, harekete geçti. Ekipler, Vali Şemsettin Uzun ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan'ın Davraz Dağı'nda şehit düşen Üsteğmen Emre Ercan için Eğirdir'e gittiği sıralarda büyük bir gizlilik içinde operasyonu başlattı. Seri numarası alınmış 5 bin YTL, yerel gazete sahibi Mürsel Erben'e teslim edildi. Erben'in de kendisini “Resmi ilanlarını keserim” diye tehdit ettiğini ileri sürdüğü Basın Halkla İlişkiler Müdürü Sadi Kahyaoğlu'na paraları vermesinin ardından operasyon için düğmeye basıldı. Daha sonra Valilik binasındaki makama baskın yapan 2 polis memuru, seri numarası alınmış 5 bin YTL'yi Kahyaoğlu'nun üzerinde ele geçirdi. Gözaltına alınan Kahyaoğlu, polislerin nezaretinde İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Ardından Gülkent Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Kahyaoğlu sorguya alındı. Hastaneden çıkışında rahat tavırlarıyla ve gülümsemesiyle dikkati çeken Kayhaoğlu, fotoğrafını çeken gazetecilere, “Canım şimdi bir açıklama yapmayacağım, yarın görüşürüz” dedi. Zanlı, alınacak ifadesinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Haberin Devamı

Eğirdir'den birlikte dönen Vali Şemsettin Uzun ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan ise operasyonu değerlendirdi. İl Emniyet Müdürü Seyhan'ın makamında konuşan Vali Uzun, “Zaman zaman bu rüşvet şikayetlerini duyuyorduk. Bugün kendi makamında 5 bin YTL para alırken emniyet mensupları tarafından yakalandı. Açığa alınmıştır. Şu anda gözaltında. Bu arkadaş benim sağ kolumdu. Ya da en azından ben öyle biliyordum. Evli ve ağzı laf yapan bir insan. Böyle yapması beni çok üzdü” diye konuştu.

Vali Uzun ayrıca, Kahyaoğlu'nu suçüstü yakalayan 2 polis memurunu, “Görevinizi yaptığınız için gelin sizin alnınızdan öpeyim. Her zaman görevinizi böyle yapmalısınız” diyerek tebrik etti. Polisleri yanağından öpen Vali Uzun, İl Emniyet Müdürü Seyhan'ı da tebrik etti.

Haberin Devamı

Isparta'daki resmi kurumların ilanları, kentte Basın İlan Kurumu olmadığı için Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yerel gazetelere dağıtılıyordu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!