Yazarlardan derbi yorumu

Güncelleme Tarihi:

Yazarlardan derbi yorumu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2007 12:29

Dev derbi için nefesler tutuldu. F.Bahçe-G.Saray maçını yorumlayan Hürriyet yazarları, evsahibi F.Bahçe'nin, ezeli rakibine oranla galibiyete daha yakın olduğu görüşünde birleşti.

Kadıköy'de büyük kapışma...

İşte derbinin analizi

F.Bahçe pahalı, G.Saray genç

Skoru bil, formayı kap

Yazarlardan derbi yorumu
SİNİRLERİNE HAKİM OLAN KAZANIR (Can Bartu)
Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin kendi sahasında ve seyircisi önünde oynaması avantaj. Genç bir takıma sahip olan Galatasaray'ın ise çabuk oynarsa Kadıköy'den istediğini alabilir Sinirlerine hakim olan, demoralize olmayan takım, maçı kazanır diyorum.


Yazarlardan derbi yorumu
KADIKÖY GALATASARAY İÇİN HANDİKAP (İlker Yasin)

Genelde Türkiye'de derbi maçların sonucunu kestirmek mümkün değil. Bu kehanet yıllardan beri böyle oldu ama bu akşam Fenerbahçe'nin maça daha şanslı başlayacağını söyleyebilirim. Oyunu yönlendirme ve oyunun kaderini değiştirme becerisi olan oyuncular hep Fenerbahçe'de. Ayrıca Kadıköy'ün atmosferi G.Saray'ın için hep bir handikap oldu. G.Saray genç kadrosuyla mücadeleci olur ve F.Bahçe'nin etkili adamlarını pasifize ermeyi başarabilirse istediğini alabilir. Ama maç öncesinde gerçekten bu pek mümkün görünmüyor.

Haberin Devamı

Yazarlardan derbi yorumu
FENERBAHÇE GALİBİYETE DAHA YAKIN (Necmi Tanyolaç)

Öncelikle hep barış taraftarıyız. İnşallah olaysız bir derbi maç izleriz. Eskiden maça vapurla beraber gidilir, çıkınca yine beraber dönülürdü. Şimdi olsa gemi batar herhalde. Fenerbahçe son yıllarda Galatasaray'a büyük fark attı. Transferi iyi yapıyorlar, iyi futbolcu seçiyorlar. Galatasaray'a baktığınızda Lincoln'ün ne olup olmadığı hala anlaşılamadı. Bizim kuşakta hep "Derbi maçlarda aman favoriyi sakla" derlerdi. Fenerbahçe kazanmaya daha yakın gibi duruyor. Alex'i beğeniyorum, Aurelio da çok iyi. Roberto Carlos zaten kalitesini kanıtlamış bir oyuncu. Galatasaray'ın ise forvetleri rakibine göre çok daha iyi. Mesela Ümit Karan hemen hemen her F.Bahçe-G.Saray derbiside golünü atıyor. Dostluk ve barış içinde olaysız bir maç olsun, iyi olan kazansın.

Yazarlardan derbi yorumu
BERABERLİĞİ KURTARSALAR ŞANS (Kanat Atkaya)

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin avantajlı olduğu ortaya sayılıp dökülen nedenlere bakılırsa  bir gerçek. Galatasaray ancak Kalli'nin teknik direktör mucizesine sığınacak gibi duruyor. Bir Galatasaraylı olarak gönlümden geçen, tabii ki bu yenememezlik zincirini kırmak. Ancak açık konuşmak gerekirse, Galatasaray için beraberliği kurtarsalar şans diye bakıyorum.

Yazarlardan derbi yorumu
KİLİT OYUNCULAR ALEX VE ARDA (Altan Tanrıkulu)

Derbi maçlarında favori olmaz. İki takımın da artıları ve eksileri var. Fenerbahçe seyirci üstünlüğü ve Kadıköy'de oynadığı son 8 maçtaki galibiyet sayısına güveniyor. Galatasaray ligde lider ve puan farkıyla önde. F.Bahçe sezon başındaki formsuzluluğunu atlatmış gibi. Alex'in katılımıyla saha içinde daha rahat top çevireceklerdir. G.Saray'ın da özellikle gol bölgesinde çok silahı var. F.Bahçe'den Alex ve Deivid, G.Saray'dan ise Arda'nın öne çıkabilecekleri bir maç olabilir. İki kalecinin yapacağı bireysel hatalar da karşılaşmanın skorunu belirleyebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!