Oğlum çekti kurayı gitti Siverek’te 8 ay askerdi

Güncelleme Tarihi:

Oğlum çekti kurayı gitti Siverek’te 8 ay askerdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2007 00:00

TBMM’deki bütçe görüşmesinde, "Bakanların oğlu Uludağ’a, Kartalkaya’ya, bizim çocuklarımız Cudi’ye, Gabar’a" diyen CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen’e hükümetten yalanlama geldi. Meclis’te soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, şöyle konuştu:

TSK TAYİN EDİYOR Silah altına almamız gereken gençlerimizin, nerede, hangi sınıfta, ne kadar süreyle görev yapacaklarını TSK tayin eder. Benim bir oğlum var. Çekti kurayı, gitti Siverek’te 8 ay görevini yaptı geldi. Bir lütuf değildi, bir vatan görevidir. Kardeşimin kızı öğretmen, çekti kurayı, 2.5 sene Şırnak Cizre’de, 2.5 sene de Batman’da görev yaptı. Bunlar sorulabilir. ’Amcası bakandır, milletvekilidir’ denilebilir, ama bu hiçbir şey ifade etmez.

Ben yine kabine arkadaşlarımdan biliyorum, Jandarma Genel Komutanlığı kendisine bağlıyken, kardeşinin çocuğu gitti Çukurca’da hudut taburunda tam sınır çizgisi üzerinde görev yaptı. Bunlar ortadayken, adeta çocuklarımızı belli bölgelerden kaçırıyoruz, garibin çocukları oralara gidiyor gibi ortada somut bir delil olmadan bu tür şeyleri söylemek, dışarıda yanlış anlamalara neden olur.

BİLAL TECİLLİ AÇIKLAMASI

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın, "askere elverişli değildir" raporu aldığı iddiaları yalanlandı. Başbakanlık Basın Merkezi, Bilal Erdoğan’ın yurt dışındaki doktora eğitimi nedeniyle tecil haklarını kullandığını açıkladı. Açıklamada Bilal Erdoğan’ın "askerliğe elverişli değildir" raporu aldığının iddia edilmesinin "maksatlı bir karalama ve hedef gösterme çabası olarak değerlendirildiği" belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!