Ölümü beklerken hayata geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Ölümü beklerken hayata geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2007 00:00

Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde eşi Gürkan ve evliliğinden 5 yıl sonra tüp bebek yöntemiyle sahip oldukları 16 aylık oğlu Sertaç ile mutlu bir hayat süren Zöhre Çırık, 20 Kasım’da aniden rahatsızlandı.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde genç anneye, Hepatit B’ye bağlı ani gelişen karaciğer yetmezliği teşhisi konuldu. 22 Kasım’da şuuru kapanan Çırık’ın yaşama şansının giderek zayıfladığını ailesine açıklayan doktorları, bir mucize gerçekleşmemesi halinde genç kadının kurtulamayacağını bildirdi.

Umutların tükenmeye başladığı bir anda Muğla Devlet Hastanesi’nden mucize haber geldi. Beyin kanaması nedeniyle hastanede tedavi görürken beyin ölümü gerçekleşen G.T.’nin bağışlanan karaciğerinin Çırık’a uyumlu olduğu anlaşıldı. Ancak organ nakli yapılamadan Çırık’ın ölmesi an meselesiydi.

Önceki gün organ hastaneye ulaştığında hazır bekleyen Prof. Dr. Haluk Demiryürek ve Doç. Dr. Murat Gündüz başkanlığındaki ekip, Zöhre Çırık’ın hastalıklı karaciğerinin yerine Muğla’dan getirilen organı nakletti. Şuuru kapalı olduğu için yaşananlardan habersiz olan Çırık, ölümüne dakikalar kala yeniden hayata bağlandı.

Ameliyattan bir gün sonra kendisine gelen Zöhre Çırık, "Öleceğimi hissederken, yeniden yaşamak çok güzel bir duygu. Organ bağışının ne kadar önemli olduğunu anladım. Organlar toprak olacağına, bir can kurtulsun. Bebekler, anneler, babalar üzülmesin" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!