Öldürülen müdürün yerine AKP'li vekil adayı

Güncelleme Tarihi:

Öldürülen müdürün yerine AKPli vekil adayı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2007 11:16

İhya Balak’ın öldürülmesi ile iki üyesi eksik kalan Milli Piyango Yönetim Kurulu’na, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın seçim bölgesi Eskişehir’den AKP milletvekili adayı olan Ayşe Fert Dökmeci atandı. Genel Müdürlük ile diğer yönetim kurulu üyeliğine de Muhasebat Genel Müdürlüğü’nden Recep Biçer’in atanması için kararname gönderildi.

Milli Piyango Genel Müdürü İhya Balak’ın makamında öldürülmesinin ardından Milli Piyango’nun yönetimi yeniden şekillendi. İlk olarak Yönetim Kuruluna atama yapıldı. Balak hayattayken 6 kişilik Yönetim Kurulunda bir kişi eksikti. Balak’ın öldürülmesi ile eksik sayısı ikiye çıktı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Yönetim Kurulu üyeliğine Ayşe Fert Dökmeci atandı.

VEKİLLİĞİ KAYBETTİ, YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNİ KAZANDI

Dökmeci’nin, Milli Piyango’nun bağlı bulunduğu Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın seçim bölgesi Eskişehir’den milletvekili adayı olduğu öğrenildi. 22 Temmuz seçimlerinde AKP’den Eskişehir’de dördüncü sıra milletvekili adayı olan Dökmeci, AKP’den üç milletvekili çıkması nedeniyle seçilememişti. Avukat olan Dökmeci daha önce de Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden AKP’li meclis üyesiydi.

Öte yandan Balak’ın yerine Genel Müdürlük için de görevlendirme yapıldı. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nde başkontrolör ve Daire Başkanı olarak çalışmış bulunan Recep Biçer bu göre getirildi. Biçer göreve Cuma günü başlarken, kararnamesinin de yazıldığı bildirildi. Biçer, Balak’ta olduğu gibi hem Genel Müdürlük hem de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!