50 derecede çekim yaptık

Güncelleme Tarihi:

50 derecede çekim yaptık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2007 00:00

<1>Fragman <1>/ <1>Foto <1>galeri "Beyaz Melek" filminin yönetmeni Mahsun Kırmızıgül, iş ve özel hayatı konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

50 derecede çekim yaptık
Foto galeri - "Beyaz Melek" filminden fotoğraflar için tıklayınız...

50 derecede çekim yaptık

Fragman - "Beyaz Melek"in fragmanı için tıklayınız...

Vizyona girdiği geçen cuma gününden bu yana 200 bini aşkın seyirci sayısına ulaşan "Beyaz Melek" filminin yönetmeni Mahsun Kırmızıgül, "Kulaktan kulağa reklam"ın seyirci sayısındaki artışta etkili olduğuna inandığını söyledi. Senaryosunu yazıp başrolde oynadığı filminin bu sayede her geçen gün seyirci sayısını artırdığını söyleyen Kırmızıgül, "Sinemadan çıkan yakınına, eşine dostuna anlatıyor. En etkili reklam bence bu" diyor. Erol Günaydın'dan Nejat

50 derecede çekim yaptık
Uygur'a, Gazanfer Özcan’dan Emel Sayın'a birçok ünlüyü buluşturan "Beyaz Melek"ten zarar etse de sinemadan vazgeçmeyeceğini ve oyuncuların filmin çekiminde kendisine güç verdiğini belirten Kırmızıgül, "Öyle coşkuluyduk ki Diyarbakır'da 50 derecede bile çekim yaptık" diyor. Kırmızıgül, Hafta Sonu dergisine ilginç açıklamalar yaptı.

Şarkıcı kimliğinizden sonra ilk kez bir sinemacı olarak sanatseverlerin karşısına çıktınız...

- Artık söz seyircinin olmalı. "Beyaz Melek"in mükemmel olması için elimden gelen her şeyi yaptım. Çok samimi ve çok sıcak bir film oldu. "Beyaz Melek" bir yol, bir umut filmi. Biraz da ölüm ve yaşamın arasında gidip gelen bir çalışma oldu.

Daha önce hiç huzurevine gitmiş miydiniz? Bazı sahnelerde şiddet var. Huzur ve bakımevlerinde işkence yaygın mı sizce?

- Konuyu ele aldığımıza göre bunlar yaşanmış, bilinen şeyler. Zaman zaman medyada da yer almıştır. En son Malatya’daki çocuk yuvasında ve Adana’daki huzurevinde yaşanan olaylar medyaya yansıdı ve beni çok etkiledi. Türkiye’de bu konu pek ele alınmadığı için bu filmi çektik.

OKTAY KAYNARCA BEYAZ MELEK’İ İZLESİN

Bir gün yönetmen olarak Özcan Deniz veya Alişan’ı oynatır mısınız?

- Zaman neyi gösterir bilemem. Özcan sinemada da başarılı, iyi bir oyuncu. Alişan da kendi çapında güzel işler yapıyor; oyuncu olarak da başarılı, her şey kısmet.

n Oktay Kaynarca, Hafta Sonu’na verdiği röportajda sizin iyi oyuncu olmadığınızı söyledi ve Özcan Deniz’in iyi bir oyuncu olduğundan bahsetti. Bu konudaki yorumunuz nedir?

- Oktay Kaynarca iyi bir oyuncudur, ancak kimse anasının karnından oyuncu olarak doğmuyor. Bu yorumu neye göre yaptı bilemem ama "Beyaz Melek"i izlemesini isterim.

/images/100/0x0/55ea0d8af018fbb8f867b5a4
Filmin maliyeti yüksek oldu mu?

- Evet oldu, filmin güzel olabilmesi için yapımcılar bu konuda benim hiçbir isteğimi geri çevirmediler.

Türkiye’nin önemli isimleri ile aynı filmde oynadınız ve onlara yönetmenlik yaptınız. Ne gibi zorluklar yaşadınız?

- Tabii ki onlarla çalışmak beni çok heyecanlandırdı, ama her biri Türkiye’nin büyük tiyatro ve sinema oyuncuları. Her konuda bana destek verdiler, zaten hepsi kendi dalında birer duayen olduğu için onların oyun konusunda beni zorlayacak hiçbir yanı olmadı, hatta verilen role kendilerinden de bir şeyler katarak oynadılar. Çekimlerde hiç kötü anımız olmadı. Hatta Diyarbakır çekimlerinde, sıcaklık 50 dereceyi bulduğunda bile onlarla çalışırken zorlanmadım.

Kendimi işime adadım

Mahsun Kırmızıgül artık evlenmeyi düşünüyor mu? Anneniz sizi bu konuda sıkıştırıyor mu?

- Bütün anneler zaman zaman böyle şeyler söyler. Ben kendimi işime adadım, işimde daha başarılı olmak için çalışıyorum. Büyük konuşmak da istemiyorum, ileride ne olacağını bilemem, kısmet.

50 derecede çekim yaptık
Prestij Müzik’ten kalan borçları halen ödüyorsunuz. Daha çok ödemeniz var mı?

- Prestijden bana kalan borçları ödemeye devam ediyorum, az kaldı. Bittiğinde zaten haberiniz olur.

Bade şöhretin peşine düştü

Yıllardır özel hayatınızla ilgili konuşmuyorsunuz ama sizden ayrılanlar konuşuyor. Örneğin Bade İşçil konuştu, "Mahsun beni büyüttü ama birlikte olmadık. Mahsun akıllı olsaydı evlenirdim" dedi...

- Bu konulara her zaman olduğu gibi yine cevap vermek istemiyorum. Ben zaten biten bir aşkın peşine düşmem. Evlenmeyi düşündüğünü söylüyor ama evlenmeyi düşünseydi şöhretin peşine düşmezdi.

Devlet Senfoni Orkestrası’nda çello çalan Mine Cangal ile halen birlikte misiniz?

- Bu da özel hayat, bu konularla ilgili konuşmuyorum.

Sanat dünyasında birçok ünlü birbiriyle kavgalı. Sizin de yıllardır süren küskünlükleriniz var. Bunlar bitmeyecek mi?

- Hiç kimse ile küskünlüğüm yok. Bu tamamen magazin basınının kendi kendine küstürüp, barıştırması. Küstü diyorlar, barıştı diyorlar. Gala gecesinde de gördünüz, Özcan da, Alişan da vardı, benim kimseyle küskünlüğüm yok, olamaz da.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!