İşte meteorolojinin uyardığı iller

Güncelleme Tarihi:

İşte meteorolojinin uyardığı iller
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2007 16:40

Devlet Meteoroloji İşleri genel Müdürlüğü, yurdun güney ve iç kesimlerinde etkili yağış beklendiğini bildirdi.

Haberin Devamı

SAĞANAK YAĞIŞ SONRASI TÜRKİYE'NİN SEL GÖRÜNTÜLERİ...

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ İÇİN TIKLAYIN...

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün görülecek sağanak yağışların, sabah saatlerinde Batı Akdeniz kıyıları (Antalya ve çevresi), Orta ve Doğu Akdeniz (Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevreleri), İç Anadolu'nun güney ve doğusu (Ankara'nın güney ve doğu ilçeleri, Konya, Karaman, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Kırıkkale, Kayseri, Niğde ve Yozgat çevreleri) Doğu Anadolu'nun batısı (Tunceli, Malatya, Erzincan ve Elazığ çevreleri), Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı (Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman çevreleri) ile akşam ve gece saatlerinde Orta Karadeniz'de (Samsun, Ordu, Giresun, Tokat ve Amasya çevreleri) etkili olmasının beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan gibi olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

MUĞLA VE MARMARİS'TE ŞİDDETLİ YAĞIŞ...

Muğla'nın Marmaris ilçesinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda iş yerini su bastı.

Marmaris'te öğle saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden şiddetli yağış nedeniyle derelerin taşması sonucu çok sayıda iş yerini su bastı. Marmaris-Datça kara yolunda bulunan tahliye kanalları ve mazgallar yetersiz kaldı, ulaşımda güçlük yaşandı.

İş yerlerini su basan vatandaşlar, itfaiye ekipleriyle birlikte iş yerlerine giren yağmur sularını temizlemeye çalışıyorlar.
Yetkililer, ilçede çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldiğini ve iş yerlerindeki suyun tahliyesine çalışıldığını bildirdiler.

Muğla'da da şiddetli yağış nedeniyle ekili alanlar su altında kaldı, trafik aksadı.

Muğla Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri, AA muhabirine, Muğla'da son 17 günde metrekareye 173.2 kilogram yağış düştüğünü söylediler. Yağışların yarın da devam edeceğini, salı günü etkisini kaybedeceğini belirten yetkililer, vatandaşları tedbirli olması konusunda uyardılar.

Bu arada, Marmaris-Datça kara yolunun İçmeler mevkisinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Trafik ve Karayolları ekipleri, ulaşımın aksamaması için yoğun çaba sarf ediyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!