Denizli polisi, FBI tarzı çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

Denizli polisi, FBI tarzı çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2001 01:23

Faili meçhul olayları aydınlatmada büyük başarı gösteren Denizli polisi, FBI yöntemlerini kullanıyor. Emniyet Müdürü Mümtaz Karaduman'ın ekibi, 683 olaydan 678'ini aydınlatmayı başardı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Bürosu, başarılı çalışmalarıyla azılı suçluların korkulu rüyası oldu.

Bir dönem Başbakan Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde de Erdal İnönü'nün koruma müdürlüğünü yapan ve başarılı çalışmalarıyla takdir toplayan Denizli Emniyet Müdürü Mümtaz Karaduman'ın emrinde, delilden suçluya gitme yöntemiyle çalışan büro, iki yılda 683 olaydan 678'ini aydınlatıp faillerini yakalayarak adalete teslim etti.

Büro Amiri Başkomiser Mehmet Gülsezen'in göreve gelmesiyle öncelikle 5 bin sanık ve şüphelinin arşivi oluşturuldu. Suçlulara karşı amansız bir mücadeleye girişen ekip, delilden sanığa gitme yöntemi ve yabancı polisiye filmlerde sıkça karşılaşılan fikir cimnastiğiyle, aralarında 48 cinayet, çok sayıda gasp, yaralama, ırza geçme, çocuk kaçırma, kız, kadın kaçırma, kundaklamanın bulunduğu 678 olayı çözdü.

SADECE 5 OLAY KALDI

TEDAŞ Müdürü Mustafa Korkmaz'ın silahla vurularak yaralanması, Devlet Hastanesi Başhekimi Remzi Başar'ın adının karıştığı İrfan Duru cinayeti, ilköğretim okulu öğrencisi N.K.'nın tecavüze uğrayıp öldürülmesi gibi geniş yankı uyandıran olayların da aralarında bulunduğu suçlar, kısa sürede aydınlandı. Hatta 13 yıl önce Dokuzkavaklar Mahallesi'nde bıçaklanarak öldürülen Hüseyin Mintaş'ın katili Kemal Sezgince de geçen mayısta yakalanarak savcılığa teslim edildi. 5 faili meçhul gasp ve cinayetin çözülmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

DELİLDEN SANIĞA GİDİYOR

Cinayet ve Gasp Bürosu, ayrıca ilçelerde meydana gelen 15 olayla da ilgilendi. Başarının düzenli ve sistemli çalışmayla geldiğini belirten Başkomiser Gülsezen, ‘‘Biz sadece işimizi yapıyoruz. Arkadaşlarımız da bunun bilincinde. Çalışmamızda en doğru çalışma sistemi olan, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI'ın da kullandığı delilden sanığa gitme yöntemini kullanıyoruz. Kendi aramızda olaylar hakkında sürekli fikir cimnastiği yapıyoruz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!