Sıradan fikirleri başarıyla dönüştürdük, 10 ülkeye girdik

Güncelleme Tarihi:

Sıradan fikirleri başarıyla dönüştürdük, 10 ülkeye girdik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2007 00:00

Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, MediaCat Forum’da yaptığı konuşmada, "Parlak olmayan fikirler de başarılı sonuçlara dönüşebilir. TME’yi alarak 10 ülkeye yayıldık. Bunu yaparken sıradan fikirlerden de yararlandık" dedi.

İNSANLARIN parlak fikrin arkasından koşarken iyi sonuç getirebilecek sıradan fikirleri hiçe saydığını belirten Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, parlak olmayan fikirlerin de başarılı sonuçlara dönüştürülebileceğini, Hürriyet Gazetesi’nin internete ve uluslararası alana açılmasının buna örnek olduğunu söyledi. Fark yaratan ve kazandıran büyük fikirlerin tartışıldığı bu yıl beşincisi düzenlenen MediaCat Forum 2007’de konuşan Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet’in bu başarıyı gösterirken sıradan fikirlerden yararlandığını kaydederek, "Sıradan fikirlere sahip çıkarak bizi dönüştüreceğine inandık. Çalışmaya doğru bulduğunuz basit fikirlerle başarıyı yakalayabileceğinize inanın. Doğru bildiğiniz fikre cesaretle sarılın" dedi.

25 YILDA BÜYÜKLÜK DEVAM EDECEK: Parlak fikirli insanlar tarafından kurulan ve geliştirilen Hürriyet için sürekli kendisine ’daha iyi fikir var mı’ diye sorduğunu anlatan Vuslat Doğan Sabancı, "Evet var. Hürriyet’in gelecek çeyrek asırda da büyük kalması ve sürdürülebilir büyümesi için kabuğunu kırması gerekiyordu. Sadece Türkiye’de değil, gelecek 25 yılda dünyada da büyük olmalıydı. Büyüklüğün yarattığı duygu sizi küçük olmayan işlerle uğraşmaktan alıkoyuyor. Küçük taşlar altında ekmek aramak büyük şirketler için zor" diye konuştu. Vuslat Doğan Sabancı, "Dünyada geleneksel medya internete yatırım yapmazken, Hürriyet bu alana on yıl düzenli yatırım yaptı. Şu anda dünyadaki dokuzuncu büyük internet haber mecrası durumunda. İki rakip mecrada olmanın zorluklarını da yaşadık. Hürriyet kabuk değiştirmeliydi. Sadece gazete üzerinden okurlarıyla iletişim kurmayla yetinemezdi" diye konuştu.

10 ÜLKEYE YAYILDIK: İkinci kabuk değiştirme stratejileri bağlamında yurtdışına açılmadan da bahseden Vuslat Doğan Sabancı, şunları söyledi: "İkinci kabuk değiştirmede gazetenin logosundaki ayyıldızlı bayrağın yanına 10 farklı bayrak ekledik. Küresel dünyada sadece yerel büyüklükten bahsedemeyiz. Bu yılın ilk yarısında, Polonya, Macaristan, Rusya gibi ülkelerde etkin olan şirketi (Trader Media East-TME) satın aldık. Yabancılar Türkiye’ye yatırım yapmaya gelirken, biz de yurtdışında şirket satın alarak faaliyet göstermeye başladık." Vuslat Doğan Sabancı, "İyi fikirler sayesinde internet ve yurtdışı gelirleri hızla artıyor. Avrasya, Baltık ve Doğu Avrupa’nın lider yayıncı kuruluşlarından biri. Hürriyet bunu, büyük fikirlerle başarmadı. Sıradan fikirlerden yararlandık. Çalışmaya doğru bulduğunuz basit fikirlerle başarıyı yakalayabileceğinize inanın. Doğru bildiğiniz fikre cesaretle sarılın."

Yüzde 5 hissem 1 milyar dolar ediyor, mutluyum

KVK ve Turkcell’in Kurucu Ortağı Murat Vargı, ünlü reklamcı Serdar Erener’in başkanlığını yaptığı ’Vakti Gelmiş Bir Fikirden Daha Güçlü Hiçbir Şey Yoktur’ adlı oturumda Turkcell’in kuruluş ve kendisinin dünyanın 736’ıncı zengini arasında yer alma hikayesini anlattı. İş hayatında ağların önemine değinen Vargı, gençlere "Birbirinizle tanışın, iş hayatında ne kadar çeşitli sektörlerden çalışanlarla tanışırsanız o kadar iyi olur. Geçmişte kurulan dostluklar hatırlanıyor ve zamanla insanlar üst düzeylere çıkıyor. İş dünyasındaki ağların önemi büyük" tavsiyesinde bulundu.

TURKCELL’DE HİSSEM YÜZDE 5: Ankara’dan İstanbul’a gelerek bir süre Ram Dış Ticaret ve Penta Dış Ticaret firmalarında çalıştığını ve o dönemde dış ticaret firmalarını zor döneme girmesiyle arayış içinde olduğunu belirterek, Turkcell’i kurmak için gelen teklifin hikayesini şöyle anlattı: "Bir kokteylde o zamanlar Financial Times’ın Türkiye temsilcisiyle tanıştım. Daha sonra onunla görüştüm haber yaptı benimle ilgili. Gazetenin eklerinde bu haber çıktı. Haber üzerine beni Turkcell’in gerçek kurucusu aradı, tanışmak istedi. Şirketin kuruluş sırasında çok şubesi ve noktası olan bir ortak olması istendi. Çok şubeli Yapı Kredi olabilirdi. 1988’de hayata geçirilecek proje için iki yıl yatırımcı aradık. Çukurova yüzde 23, Ericsson yüzde 15 ortak oldu. O dönemde çok param yoktu. Halen yüzde 5 hissem var. Bu bana 1 milyar dolarlık varlık veriyor, memnunum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!