Yeni fikirler yeni işlere dönüşecek

Güncelleme Tarihi:

Yeni fikirler yeni işlere dönüşecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2007 11:51

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öncülüğünde, üniversite öğrencilerini yenilikçi ürün ve teknoloji geliştirmeye teşvik amacıyla düzenlenen “Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması”nda birinci seçilecek proje 50 bin YTL’lik para ödülünün yanı sıra ODTÜ Teknokent’te üç yıl süreyle şirket olarak faaliyet gösterme hakkı elde edecek.

ODTÜ ile Türkiye’nin ilk ve en büyük teknoloji geliştirme merkezi ODTÜ Teknokent’in Elginkan Vakfı ana sponsorluğunda 2005 yılından bu yana düzenlediği Yarışma, üniversiteli genç girişimcilere fikirlerini işe dönüştürme olanağı sunuyor.

Yarışmada bu yıl başvuran 58 proje içinden finale kalan Sabancı, Hacettepe ve ODTÜ üniversitelerden öğrencilere ait dördü, 50 bin YTL’lik ödülü alabilmek ve ODTÜ Teknokent’te 3 yıl süreyle “şirket” olarak faaliyet gösterebilmek için 17 Kasım Cumartesi günü büyük finalde yarışacak.

2005 FİNALİSTİ MİLYON DOLARA KOŞUYOR

Birinci seçilen ekibe projelerini yaşama geçirmeleri için “Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü” olarak 50 bin YTL tutarında kuruluş sermayesi desteği ve üç yıl süreyle ODTÜ Teknokent içinde uygun ofis ortamı ücretsiz olarak tahsis edilecek. Önceki yıl düzenlenen yarışmaya “Oyna ve Öğren” projesi ile katılarak birinci olan Rotasoft ekibi, ODTÜ Teknokent’teki ofisinde çalışmalarını sürdürüyordiyor. Finale kalan ve ODTÜ Teknokent’te “şirket” kuran KADE ekibinin yıllık cirosunun ise bir milyon dolara yaklaştığı bildirildi.

ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Uğur Yüksel, yarışmanın genç girşimciler için yeni bir başlangıç olduğunu ifade ederek, “Aslında Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışmasında finale kalmak bile kazanmak anlamına geliyor. 2005 ve 2006 yıllarında gerçekleştirdiğimiz finallerde yarışan 8 gruptan 5’i bugün ODTÜ Teknokent’te şirket olarak faaliyet gösteriyor. Bu da bize yarışmanın amacına ulaştığını gösteriyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!