7’den 77’ye çöp topladılar

Güncelleme Tarihi:

7’den 77’ye çöp topladılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2002 01:40

Dünya Çevre Günü dolayısıyla öğrenciler, öğretmenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri İstanbul'un çeşitli semtlerinde yürüyüşler yaptılar.

İstanbul Valiliği'nce düzenlenen yürüyüş, Galatasaray Lisesi önünde başlayıp Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde son buldu. Yürüyüş sırasında öğrenciler ‘‘Türkiye Çöl Olmasın’’, ‘‘Erozyonla Savaş Kutsaldır’’, ‘‘Erozyon Yurdumuzun Kanseridir’’ yazılı dövizler taşıdılar. Bakırköy Belediyesi'nin düzenlediği etkinliğe katılan yaşlılar ve çocuklar ise, Bakırköy Özgürlük Meydanı'ndan Bakırköy Sahili'ne kadar bando eşliğinde yürüyüp yol üzerinde çöp topladı.

İstanbul Valiliği'nin organizasyonunda 3 bin okulda, 5 bin öğretmenin çabalarıyla öğrencilere çevre eğitimi ve eylem programının başlatıldığını belirten İl Çevre Müdürü Yavuz Çengel, çevreye duyarlı bir nesil yetiştirmenin çok önemli olduğunu söyledi. Dünya Çevre Günü nedeniyle Feshane'de de ‘‘Ekoloji Fuarı’’ açıldı. 8 Haziran Cumartesi gününe kadar açık olacak fuar, 10.00 ile 20.00 saatleri arasında gezilebilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!