İnşaat sektörünün 2008 umudu kentsel dönüşümde

Güncelleme Tarihi:

İnşaat sektörünün 2008 umudu kentsel dönüşümde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2007 00:00

Ankara'da açılan 2. Emlak ve Yatırım Fuarı’na katılan firmalar, gayrimenkul sektörünü Ankara Hürriyet’e değerlendirdiler. 2007 yılında durgunluk yaşayan inşaat sektörünün ortak umudu, Büyükşehir’in kentsel dönüşüm projeleri.

ANKARA’da gayrimenkul ve inşaat sektörünün önemli firmalarını bir araya getiren 2. Emlak ve Yatırım Fuarı’na katılan firmalar, 2007 yılında durgunluk yaşanan inşaat sektöründe 2008 yılı için büyükşehir belediyesinin kentsel dönüşüm projelerinden umutlu. 83 firmanın katıldığı Atatürk Kültür Merkezi’ndeki fuarda Ankara’nın önde gelen gayrimenkul firmaları sektörü Ankara Hürriyet’e değerlendirdi:

ÇATKAYA GAYRİMENKUL

(Eyüp Çatkaya)
2005-6 yılında emlak sektörü çok verimli geçti. 2007’deki siyasi krizden sektör yatay seyir yapmaya başladı. 2007’de yüzde 35 gibi gibi verimlilik yaşandı. Daha önceki yıllara göre bu daha az bir oran. Bizim satışlarımız idare edece4k durumda. Eskişehir ylu güzergahı Ankara’nın en gelişmiş yeri. İnşaat firmaları burada daire yaptığı zaman çok kolay paraya çevirebiliryorlar. Şimdi burada Büyükşehir’in çok güzel projeleri var. Üç üniversite alanı tahsis edilmiş. 15 yıl öncesine kadar Ankara’nın beyni Çankaya’ydı şimdi ise Eskişehir yolu.

BARIŞKENT GAYRİMENKUL

(Barış Aydın)
2008 yılının sonuna doğru gayrimenkul piyasasının hareketleneceğini umuyoruz. Şuandaki durgunluk konut kredilerinin yüksek olmasından da kaynaklanıyor. Kentsel dönüşüm projeleri piyasaya hareket kazandıracak. İnsaat ve gayrimenkul ekonominin lokomotifi olması nedeniyle bütün sektörler bu sektör vasıtasıyla hareketleniyor veya durgunlaşıyor. Bu nedenle bütün iş adamlarının, siyasilerin ve ülkesinin seven girişimcilerin bu sektöre önem vermeleri gerekiyor.

MAYBAK GAYRİMENKUL

(Sami Öztürk)
Türkiye ürettiğinden çok tüketen bir ülke. Belli zamanalarda işler açılıyor bazı zamanlar kaynak kıt olduğu için daralmalar yaşanıyor. Ankara diğer illere göre yaşanan dalgalanmalardan daha çok etkileniyor. Sabit gelirlilerin yaşadığı için bu dalgalanmalara daha duyarlı. İnşaat ve gayrimenkul sektörü gelir talebi çok yüksek olan bir sektör. Ekonomiden de en kolay ve çabuk etkilenen sektör. Büyükşehir’in kentsel dönüşümlerinin piyasayı hareketlendireceğini umuyoruz. Tüm büyükşehirlerde olduğu gibi Ankara da batıya doğru gelişiyor.

GESTAŞ GAYRİMENKUL

(Mehmet Ali Uysal)
Biz ev yaparken Ankaralıların gündelik hayatını nasıl kolaylaştırabiliriz diye düşünüyoruz. 2008 yılında sektörün çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Yabancı paranın girerse piyasa hareketlenir. Ankara şuanda batıya doğru gelişiyor."

VİZYON GAYRİMENKUL

(Murat Demirel)
, Şu andaki durgunluğun 2009’a kadar değişeceğini düşünmüyorum. 2008’i bu yüzden çok açık görmüyorum. Mortgage’ın da bu sektöre katkısı olduğunu düşünmüyorum. Batıkent ve Eskişehir yolu şehrin merkezi olma yolunda.

Kent merkezi batıya kaydı

Çatkaya
Gayrimenkul’un ortaklarından Eyüp Çatkaya, "Eskişehir yolu güzergahı Ankara’nın en gelişmiş yeri. İnşaat firması burada daire yaptığı zaman çok kolay paraya çevirebiliyor" dedi. Maybak Gayrimenkul’ün genel müdürü Sami Öztürk de, "Ankara’da sabit gelirliler ağırlıkta olduğu için, sektörde yaşanan dalgalanmalar daha çok etkiliyor" şeklinde konuştu.

Hürriyet Emlak’a ilgi büyük

INFA Fuarcılık’ın düzenlediği 2. Emlak İnşaat Gayrimenkul ve Yatırım Günleri’ne sponsor olan Hürriyetemlak.com da, açtığı stand ile fuarda yer aldı. Açılışı Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün tarafından yapılan fuarda, hurriyetemlak.com, Hürriyet Emlak Dergi ve Emlak TV katılımcılarının ilgisiyle karşılaştı.

Zengin içeriği ile Kasım ayında üçüncü sayısı yayınlanan Hürriyet Emlak dergisi, farklı ve birbirinden cazip ilan seçenekleri içeren yeni kampanyası ile fuarda ilgi topladı. Kullanıcı dostu arayüzü ve menüsü ile gayrimenkul ve inşaat sektörünün yükselen değeri olan Hürriyetemlak.com, fuarda hem mevcut üyeleri ile ilişkilerini güçlendirme, hem de yeni üyeler ile buluşma fırsatı yakaladı.

Ev,iş yeri veya arsasını satmak kiralamak isteyenler, satılık ya da kiralık gayrimenkul arayanlar için zengin seçenekler sunan Emlak TV standı da katılımcıların ilgi duyduğu bir diğer stand oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!